Boerenvreugd geopend ondanks corona

Vrijwilligers aan de slag bij Boerenvreugd (archief AV/Arjen Vos)

Kinderboerderij Boerenvreugd blijft vooralsnog geopend voor publiek. Na overleg met de gemeente is besloten dat de risico’s beperkt zijn en de kinderboerderij daarmee veilig te bezoeken is. Bestuur en vrijwilligers houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten, evenals de bezoekersaantallen. Bovendien volgen zij de richtlijnen van het RIVM. Bij nóg meer op te volgen landelijke richtlijnen, volgt opnieuw overleg met de gemeente over hoe verder.

De caranavalsoptocht van de Pretpeurders, eerder geveld door de storm, wordt opnieuw afgeblazen. Pretpeurders, prins Richard en aanhang betreuren de beslissing, maar veiligheid en gezondheid gaan voor alles, zo laten ze weten. Ook het geplande DownTown Op de Hoek dat een dag eerder zou plaatsvinden in het lokale café is van de agenda gehaald.

Geen Aalsmeer promotie
Visit Aalsmeer, de Aalsmeer-promotor op sociale media, zet ook een tandje bij. Zij laten weten het niet langer gepast te vinden om Aalsmeer te promoten op hun kanalen middels mooie foto’s en fimpjes van onze gemeente, zolang het Corona-virus hier huishoudt. Zij willen alle Aalsmeerse en Kudelstaartse ondernemers een hart onder de riem steken en laten weten aan hen te denken.

Kerken blijven dicht
De meeste kerkdiensten vinden aanstaande zondag ook geen doorgang. Sommige kerken als hervormd Dorp en Oost laten weten de hele maand geen diensten te zullen houden. Ook de Lijnbaankerk, de Levend Evangelie Gemeente, SOW Kudelstaart en de Open Hofkerk sluiten zich bij dat standpunt aan. Vermoedelijk geldt dat ook voor de Doopsgezinden en de katholieken maar daar kregen we op moment van schrijven geen bevestiging van. Andere kleine kerken als de Alphakerk en de CAMA houden de deuren open voor een select gezelschap.

Ook sportwedstrijden worden tot nader order uitgesteld. Om kort te gaan, alle evenementen waarbij meer dan 100 bezoekers worden verwacht, zijn uit de agenda’s geschrapt.

Nadat donderdagmiddag en – avond de supermarkten zijn ‘geplunderd’ door hamsteraars, kunt u wellicht ook alvast wat boeken inslaan ter vermaak ende vertier. Dat lukt helaas niet bij de bibliotheek want ook die laat weten tot nader order de deuren te sluiten.

Vanavond om 18:30 is burgemeester Oude Kotte te gast bij Radio Aalsmeer. In het programma Vrijdagavondcafé zal presentator Ron Leegwater hem bevragen over de maatregelen die in Aalsmeer genomen worden.

Tekst Mariëlle Wegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel