Bloemenmusea weer volledig open

Door: redactie. Tuinbouwmuseum de Historische Tuin en het Flower Art Museum in Aalsmeer zijn vanaf komende zaterdag weer volledig open. Door de recente versoepelingen in het coronabeleid kunnen de musea zowel hun binnen- als buitenruimtes openstellen.

Museum de Historische Tuin is al sinds 19 mei open, maar moest aanvankelijk de binnenruimtes nog gesloten houden. Daar komt vanaf zaterdag verandering in. Het museum is daar blij mee want juist binnen is de afgelopen maanden het nodige veranderd. De ruime tentoonstellingskas is door Hans Alderden en Paulien Pannekoek van een nieuwe presentatie voorzien, waarin het verhaal van de Aalsmeerse tuinbouw wordt verteld aan de hand van vele objecten en foto’s.

Een andere vernieuwing betreft het museumwinkeltje in de entreehal. Hier is extra ruimte gecreëerd voor eigen producten en cadeauartikelen. Ook de veilingzaal gaat open, hier wordt een nieuwe film vertoond over het museum. De Historische Tuin aan het Praamplein is open van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 – 16.30 uur. Bezoekersregistratie vindt plaats aan de kassa en in de binnenruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht. Meer info op historischetuinaalsmeer.nl.

Bloemen in de kunst
Ook het Flower Art Museum is vanaf zaterdag weer open. In het museum, gevestigd in de voormalige pompkelder aan de Kudelstaartseweg, staat het thema bloemen en natuur in de kunst centraal. De lopende tentoonstellingen zijn verlengd tot en met 27 juni en kunnen dus nog deze maand worden bezocht.

‘Poetry in Wax’ is een solotentoonstelling van Suus Suiker. Haar impressionistische schilderijen zijn weelderige odes aan de schoonheid en kracht van de natuur. Zij combineert verschillende technieken, waaronder het werken met warme bijenwas, inkt, krijt en olieverf. ‘Bloemendroom’ is een tentoonstelling in samenwerking met Special Arts Nederland. Voor deze expositie zijn kunstenaars met een beperking uitgenodigd hun droom in bloemen tot uiting te brengen. De circa 80 geselecteerde kunstwerken bieden een blik in de ziel van de makers en vormen een kleurrijk en expressief geheel.

Het Flower Art Museum is in juni open van woensdag to en met zondag, van 13.00 – 17.00 uur. Een tijdslot reserveren kan via flowerartmuseum.nl. Ook hier is het dragen van een mondkapje in de binnenruimte verplicht.

Combiticket
De musea kunnen los worden bezocht maar ook samen. Aan de kassa is een combiticket verkrijgbaar voor slechts 10 euro. Ook te combineren met een vaartocht van Westeinder Rondvaart, een bezoek aan Het Tuinhuis en een wandel- of fietstocht door de omgeving. Meer informatie is te vinden op de websites van de musea en op visitaalsmeer.nl.

Foto’s archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin