Bloemen en muziek versmelten in harmonie

Door: redactie. In aanloop naar het Aalsmeer Flower Festival laten we deze week een viertal vrouwen kort vertellen over hun inbreng voor het bloemrijke evenement. Vandaag de beurt aan Mai Hiemstra die zaterdagavond om 20:00 uur een ‘bloemenperformance’ geeft in het Flower Art Museum.

Op 18 juni is er een klassiek concert in het Flower Art Museum. Het ‘Lumen Ensemble’ treedt op. Bezoekers kunnen genieten van Eva en Anastasia die eigen composities ten gehore brengen voor viool en harp. Hun muziek wordt bestempeld als avontuurlijk en kleurrijk. Dat treft. Want niet alleen de klassieke klanken kunnen de concertbezoeker in vervoering brengen, maar ook de ‘bloemenperformance’ die tegelijkertijd live wordt uitgevoerd.

Het is Mai Hiemstra die kunst van muziek en bloemen laat samenkomen. Wie is zij? Mai Hiemstra: “Ik ben opgegroeid in Japan, maar woon nu in Nederland. Omdat ik in mijn dagelijks leven de hele dag een andere dan mijn moedertaal moet spreken, val ik terug op mijn gevoel om mijn identiteit te kunnen vinden. In mijn werk streef ik ernaar om vorm te geven aan het gevoel dat ik ervaar in mijn belevingswereld.”

Hoe gaat het in zijn werk, de bloemenperformance tijdens het concert? “Ik laat me inspireren door de composities die speciaal voor deze bijzondere gelegenheid geselecteerd zijn. En wie weet wat bloemengeur nog voor magische muzikale inspiratie teweegbrengt!”

Welke bloemen kies je voor zoiets uit? “De keuze voor bloemen en materialen die ik wil gebruiken maak ik op basis van mijn gevoel dat ik heb bij de ontmoeting met de musici en hun muziek.”

Bestel hier tickets voor het concert

Foto: Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin