Blikvangers bij Aalsmeer Roest Niet

Opvallend veel motoren deden deze editie mee

Door: Arjen Vos. De zestiende editie van de toertocht met oude (en iets minder oude) voertuigen was volgens de organisatie opnieuw zeer geslaagd. Ruim 200 automobielen en motoren gingen vanaf negen uur in de ochtend van start voor een rit van 90 kilometer door het Noord-Hollandse landschap. Grootste blikvanger was een honderd jaar oude Rolls Royce Silver Ghost.

Onder de deelnemers zo’n veertig nieuwe gezichten en opvallend veel motoren. Meer dan doorgaans deelnemen aan de rally. “We zien de opkomst van jonge jongens die hun eerste motorfiets altijd hebben aangehouden,” aldus mede-organisator Rinus van Itterzon, “veelal zijn dat 250 cc motoren met een tweetaktmotor.”

Paaltje omver rijden
Nieuw deze editie was dat er een opdracht uitgevoerd moest worden waarmee punten te verdienen waren. De deelnemers moesten op een parkeerplaats achteruitrijdend een paaltje omver tikken en tegelijk een tweede paaltje daarachter onberoerd laten. Wie dat het beste en snelste deed won een mand met inhoud. Deze prijs werd in de wacht gesleept door Gerard van den Helder met een Mercedes camper. “Dat juist iemand met een camper won vonden we wel bijzonder. Je hebt nauwelijks zicht met zo’n ding,” aldus Van Itterzon.

Start en finish was zoals gebruikelijk weer bij The Beach waar het aan het eind van de middag nog lang gezellig bleef.

(Foto’s: Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Waning)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin