Blijdschap en opluchting nu school weer open mocht

Door: redactie. Leerlingen van RKBS De Oosteinder zijn gisteren feestelijk verwelkomd nadat ze bijna twee maanden thuisonderwijs hebben gekregen. Een spandoek met daarop de tekst ‘Hoera! Fijn dat je er bent!’ gaf aan hoe blij de leerkrachten zijn dat ze de kinderen weer op de vertrouwde manier les mogen geven.

Rond acht uur in de morgen werd het spandoek opgehangen en ballonnen aan de hekken bevestigd. De ouders mochten vanwege de restricties niet naar binnen en moesten dus op het schoolplein afscheid nemen van hun kinderen. Op een enkeling na, die in de sneeuw wilde spelen, waren de kinderen dolgelukkig hun maatjes en de leerkrachten weer te zien na zo’n lange tijd.

Fantastisch gedaan
Volgens de schoolleiding was het een moeilijke tijd voor zowel kinderen, ouders als leerkrachten. “Thuisonderwijs is niet te vergelijken met de schoolse situatie en daarom kunnen en mogen we niet verwachten dat kinderen thuis hetzelfde leren als op school,” aldus directeur Ryan Bakker die een pluim geeft aan de ouders en de kinderen die het volgens hem fantastisch gedaan hebben. Trots is hij ook op de leerkrachten: “We hebben het echt samen volbracht.”

Gemengde gevoelens
Hoewel er vanwege de verlengde lockdown toch ook gemengde gevoelens zijn bij de openstelling van de basisscholen, overheerst op de Oosteinderschool blijdschap en opluchting. De oudercommissie van de school verraste de leerkrachten deze eerste schooldag namens alle kinderen met een doos chocolade.

Niet alle basisscholen in Aalsmeer zijn open gegaan. Dat hangt ook samen met de winterse omstandigheden. Doordat niet alle leerkrachten de school konden bereiken, hielden sommige scholen de deuren nog even dicht.

Foto’s Jaap Maars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel