Blauwe Vlag kroon op het werk

Havenmeester Marjolein Vrijman en Arnold Oor met de Blauwe Vlag

Voor het doorsnee publiek is een wapperende blauwe vlag misschien niet iets om direct van op te kijken. Voor Watersportvereniging Aalsmeer is het echter een erkenning om trots op te zijn. De Blauwe Vlag (met hoofdletters!) is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. De Watersportvereniging aan de Uiterweg mag komend jaar wederom dit milieukeurmerk voeren.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken kent dit jaar in Nederland 182 Blauwe Vlaggen toe aan 128 jachthavens en 54 stranden. Hiermee wordt aangetoond dat het op deze locaties goed zit als het gaat om schoon water, sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of er nog aan de vereisten wordt voldaan.

Havenmeester Marjolein Vrijman ontving de Blauwe Vlag voor de zevende keer op rij. “Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en ons die certificering waard vindt,” aldus een trotse havenmeester die graag alle medewerkers en vrijwilligers bij de erkenning betrekt. “Zonder grote groep actieve vrijwilligers was het zeer moeilijk geweest om de vlag opnieuw te verdienen.”

Tekstbewerking Arjen Vos, foto Watersportvereniging Aalsmeer

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel