Bijzondere tentoonstelling bij Eveleens Makelaars

Nog tot mei kan er een bezoek worden gebracht aan de bijzondere tentoonstelling bij Eveleens Makelaars. Afgelopen donderdag was er de goed bezochte vernissage waar de bezoekers konden kennismaken met de heel bijzondere werken van Caroline Glas uit Lisse. Een indrukwekkend oeuvre is nog tot eind april te bezichtigen.

Karin Eveleens bij een van de kunstwerken in haar kantoor

Sinds tien jaar geeft Makelaars Eveleens de gelegenheid aan ambachtslieden/ kunstenaars hun werken te exposeren in het fraaie, lichte kantoor. Karin Eveleens: ”Het is begonnen toen voor het eerst Amateurkunst in de Aalsmeerse etalages werd getoond.Er werd me gevraagd of ik ook mee wilde doen. Nu hebben we hier uitsluitend kleinere ramen, maar binnen heb ik hier wel gelegenheid om op de muren kunst te etaleren. Ja, en zo geef ik nu al zo’n tien jaar gelegenheid tot exposities. Ik heb ook enkele malen meegedaan aan de Kunstroute.”

Wie dezer dagen bij Karin Eveleens binnenstapt wordt direct getroffen door een kleurige afbeelding van een exotisch ogende vrouw. Bij een rondgang door het pand krijgen we een goede indruk van de bijzondere technieken waarmee de kunstenares Caroline Glas werkt. Zij heeft haar eigen galerie Het Heerenhuis in Lisse , is deze middag zelf aanwezig en vertelt enthousiast over de serie Mystic People die nu voor het eerst in Aalsmeer is te zien. Op ons verzoek is ze graag bereid haar bijzondere wijze van werken uit de doeken te doen. Glas: “In deze serie Mystic People die hier is te zien, werk ik met wat ik noem mixed media van fotografie en schilderkunst. Het resulteert in spannende en interessante combinaties waarin je ook steeds iets anders ontdekt.”

Intrigerend

De bezoeker ziet in de serie een veelheid aan vrouwen, doorgaans wezens met een mystieke uitstraling. Prachtig afgebeeld, intrigerend en vaak exotisch. Enkele werken doen denken aan Frida Kahlo, de mystieke schilderes en echtgenote van de Mexicaanse strijder Diego Rivera. Caroline:”Ik gebruik oude brieven en documenten en die zijn hier samen verwerkt met vrouwelijke portretten en daarna bewerkt met diverse verftechnieken. Daarna worden ze overgoten met een glanzende laag epoxy waardoor het een eenheid wordt van kleur, vorm en beweging. Iedere bezoeker zal aan de afbeeldingen zijn eigen interpretatie geven. Voor de een wordt het stilstaan in verwondering, voor de ander is het een feest der herkenning.

In ieder geval: de moeite waard de komende maanden een bezoek te brengen aan deze bijzondere expositie bij Eveleens Makelaars.

Tekst Leni Paul, foto’s Laurens Niezen

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin