Bewoners zorgcentra in de bloemetjes gezet

Een goede vrijdag werd het vandaag voor bewoners van een viertal zorginstellingen. Zij kregen vanmiddag uit handen van burgemeester Gido Oude Kotte en CEO van Dutch Flower Group Marco van Zijverden kleurrijke boeketten overhandigd.

Met opgestroopte mouwen trok de burgemeester samen met de CEO al fietsend langs de verzorgingshuizen. De met bloemen gevulde vrachtwagen van OZ in de slipstream van het tweetal. Van ’t Kloosterhof naar Zorgcentrum Aelsmeer en van Rozenholm naar Ons Tweede Thuis. Daar voegde ook wethouder Wilma Alink zich bij de uitdelers. Het moment was goed getimed want juist was hier de traditionele vrijdagmiddagdisco bezig. Normaal gesproken een binnenfeestje maar vanwege het mooie weer en de coronamaatregelen nu buitenshuis. De bewoners en begeleiders lieten zich na afloop van het swingen maar al te graag op bloemen trakteren.

Wethouder Alink zet bewoners en begeleiders van Ons Tweede Thuis in de bloemen

Liefde en hoop
De actie waarbij door heel Nederland 150.000 ouderen met een boeket worden verblijd is een initiatief van de sierteeltsector en rapper Ali B. De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om de landelijke sierteeltactie ‘Samen tegen eenzaamheid bij ouderen’ voor te bereiden. Ouderenorganisatie ANBO leverde de adressen van de verpleeghuizen en thuiszorglocaties. De boeketten zijn allemaal voorzien van een kaart met een tekst van Ali B. Deze boodschap van liefde en hoop werd zichtbaar gewaardeerd.

Bloemenactie als steun
Met deze bloemenactie wil de sierteeltsector de ouderen laten weten dat ze niet vergeten zijn. De sector zegt, ondanks de forse klappen die het zelf vangt, juist nu een verschil te willen maken. Ze doet dat door onder de aandacht te brengen dat je met bloemen en planten mensen blij kunt maken. Daarnaast roept de sector consumenten op om zelf ook in actie te komen en een mooi boeket of plant te geven aan ouderen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken in deze moeilijke tijd.

Tekst en foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Waning

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel