Bewoners blij met nieuwe tuin Mijnsheerlijckheid

Door: redactie. De vorig jaar in december opgeleverde ontmoetingstuin naast wooncomplex Mijnsheerlijckheid werd afgelopen woensdag feestelijk geopend. Hoewel de tuin al geruime tijd in gebruik is genomen, was een feestelijk moment er door alle beperkingen nog niet van gekomen. Van uitstel kwam echter geen afstel en zo beleefden de bewoners van de flats aan de Nobelhof en Boerhaavehof een zeer vrolijke middag.

De verlate opening heeft een intensief gebruik van de tuin niet in de weg gestaan  Integendeel, bewoners genieten met mooi weer volop van het groen, de bankjes en met mooi weer ook volop van de zon. Ook is er al vier keer door de bewoners gebarbecued. Door het bestuur van Mijnsheerlijckheid met veel genoegen en in eigen beheer georganiseerd.

Activiteiten
Daarnaast hebben de bewoners, onder Italiaanse muzikale omlijsting, ook al kunnen genieten van een keur aan Italiaanse spijzen, bereid door Pasta Vino in Aalsmeer. Met nog meer najaarsactiviteiten in het vooruitzicht kan nu al met gerust worden gesteld dat de aanleg van de ontmoetingstuin een schot in de roos is geweest. Ook de Jeu de Boule baan wordt al actief gebruikt en niet uitsluitend door de bewoners. Vanuit Wijkpunt ‘Voor Elkaer’ wordt er wekelijks een spelletje jeu de boules georganiseerd.

De officiële opening en onthulling van de donateurenzuil vond plaats door Wilma Alink in aanwezigheid van een groot aantal externe genodigden en onder toeziend oog van de bewoners vanaf de galerijen. Naast genoemde wethouder stonden nog twee sprekers stil bij de totstandkoming van de tuin; Peter Boerefijn, directeur van Habion en eigenaar/verhuurder van het complex en Jaap Overbeek, voorzitter van Dorpsraad Kudelstaart.

Tot besluit was er tijd voor informeel contact onder het genot van een hapje en drankje waarna een deel van het gezelschap zich richting Ad Verschuerenplein begaf, waar voor deze gelegenheid een grote tent was geplaatst voor een feestelijke afsluiting met een heerlijke maaltijd voor alle bewoners.

Foto’s Laurens Niezen Fotografie, zie ook de gallery onder de advertentie van Kinderhulp Afrika

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin