Bevrijdingsfeesten in Film van de Maand

Intocht in de Dorpsstraat

Door: redactie. Twee nieuwe oude films deze maand op de website van stichting Oud Aalsmeer. Centraal staan dit keer de bevrijdingsfeesten in 1945.

De eerste film is opgenomen in Aalsmeer Centrum en daarop zien we de laatste Duitse soldaten op de buurt. Op een andere is te zien hoe er tijdens de oorlog geluisterd wordt naar de radio aan de Stommeerkade. Daarna zien we de feestelijke intocht van loco burgemeester Van der Meer vanaf zijn huis aan de Oosteinderweg naar het gemeentehuis in de Dorpsstraat. Als laatste beelden van de vrijlating van Canadese soldaten vanuit het klooster aan de Stommeerweg en het daarop volgende feest in de tuin van dokter Oei. Cineast van deze opnamen is in elk geval Aldert Eveleens van de Residentie.

Feestelijke optocht op de Oosteinderweg

De tweede film gaat ook over de bevrijdingsfeesten maar ditmaal in het Oosteinde. Hierop is de optocht op de Oosteinderweg te zien en het bevrijdingsfeest op het land van Reeuwijk aan de Aalsmeerderweg. Wie deze film gemaakt heeft is bij Oud Aalsmeer niet bekend. Beide films zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Aalsmeer.  Totale duur is 37 minuten.

De films zijn vanaf 1 mei te bekijken op de website van stichtingoudaalsmeer.nl en wordt tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 10 mei is de eerste vertoning vanaf 11 uur, een dag later is de film nogmaals te zien vanaf 13 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 4 mei. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12 en 13 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel