Bescheiden oranje bij start WK

Vreugde bij de 1-0 in De Zwarte Ruiter

Door: Arjen Vos. Leeft het WK in Aalsmeer? Waar bij vorige eindrondes waaraan het Nederlands Elftal deelnam straten, gevels, winkels en horeca ruim van tevoren oranje kleurden, zijn vlaggen, spandoeken en andere voetbalgerelateerde parafernalia bij deze editie met een lampje te zoeken. Afhankelijk van hoever ‘ons Oranje ‘ reikt in het toernooi kan dat natuurlijk nog veranderen maar duidelijk is dat van oranjegekte geen sprake is.

Een van de straten in Aalsmeer die altijd het meest uitpakken is de Primulastraat. Heeft het te maken met de omstreden keuze voor Qatar dat het oranjespul in de dozen blijft zitten? Volgens bewoonster Joke Meijer is dat beslist niet het geval en gaat het vooral om de tijd van het jaar. “Het wordt steeds vroeger donker. Daarom kiezen we liever voor kerstversiering. Daar zijn we dit weekend mee begonnen.”

Ontlading
Diverse cafés en andere horeca maar ook bijvoorbeeld Zorgcentrum Aelsmeer en ’t Kloosterhof zijn wel ingericht op voetbal, zij het dat de ene gelegenheid steviger uitpakt dan de andere. Zo heeft Café Sportzicht net als voorheen weer een tribune gebouwd maar laten andere uitbaters het aan de gasten over wat aankleding betreft. In eetcafé De Zwarte Ruiter had een voetbalteam van FC Aalsmeer gistermiddag afgesproken om met elkaar Nederland tegen Senegal te kijken. In bescheiden oranje zagen zij Nederland pas laat in de wedstrijd de winst pakken. De ontlading was evenwel groot. Toch twee keer even flink kunnen juichen. En met een goed gevoel huiswaarts keren. De kop is eraf.

Foto’s Arjen Vos. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin