Barre Bokkentocht dit keer ijsvrij

Lag er bij de eerste editie van vorig jaar hier en daar nog een laag ijs op de sloten rondom de Westeinder, zaterdag waren er geen hindernissen voor de Barre Bokkentocht. De spontane vaartocht startte rond het middaguur op een eiland in het Zwet waar zo’n 200 deelnemers verspreid over negentien pramen en bokken zich eerst maar eens lekker warmden aan twee kampvuren.

Uiteraard hielpen Jägermeister, Poelbitter en ‘goudgele rakkers’ ook mee om van binnen wat op temperatuur te geraken. De liefhebbers van dit winterse gebeuren waren via de tamtam van de sociale media op de hoogte gehouden over waar en wanneer de vaartocht precies zou plaatsvinden.

Wie heeft de langste?
Als extra plezier verhogend element was verzocht deze middag een kerstboom mee te nemen. Onder het mom ‘wie heeft de langste?’ werden de bomen opgemeten waarna ze in de vuurtonnen knetterend in rook opgingen. De langste was een exemplaar van ruim zes meter. Te lang voor de vuurton maar in stukken gezaagd paste het prima. Een fles Jägermeister was de prijs die er vervolgens ook wel inging.

Daarna werden de Penta’s aangeslingerd en deinde de optocht voorzien van muziek over de Kleine Poel langs de Nieuwe Meer richting Praamplein. Een klein uitstapje werd gemaakt naar De Vlijt waar twee miljoenenjachten van dichtbij werden aangegaapt om af te sluiten bij ‘In De Zotte Wilg’. Daar werden de schippers van ‘Drankhaving’ gehuldigd als deelnemers met de meest originele outfit.

Tekst Arjen Vos, foto’s Laurens Niezen. Zie ook de fotogallery onder de advertentie van Eveleens Makelaars

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin