Barendebrug terug in dorpsgezicht?

De Barende Brug zoals deze er bij lag in 1926, kijkrichting Oosteinde

Ruim een jaar geleden kondigden wij het hier al aan: in 2019 wordt ‘ie in ere hersteld. Het heeft nog een extra jaartje geduurd. Nu lijkt het er op dat de opbouw van de Barendebrug op een – dit maal wel – te behappen termijn weer terugkeert in het Aalsmeerse dorpsgezicht.

Het is alweer bijna negen jaar geleden dat het bedrijf Griekspoor uit Nieuw-Vennep de brug ontmantelde en de opbouw veilig in opslag legde. Na jaren van oorverdovende stilte, wisten boze tongen te beweren dat de opbouw wel tot schroot verwerkt zou zijn. Niemand wist precies waar de opbouw zich bevond. Griekspoor wees naar aanleiding van vragen naar het Amstelveense ambtenarenapparaat en deze wist het ook allemaal niet zo goed. Komt uiteindelijk de oorspronkelijke brug weer terug, of ondergaat ‘ie hetzelfde lot als de Aardbeienbrug, vervanging door een replica? Kortom, de brug leek in nevelen gehuld en er waren meer vragen dan antwoorden.

Omgevingsvergunning
Krijgen we antwoorden, of liever nog de brug zelf? Dat laten we nog even in het midden. Feit is dat de gemeente op 17 januari jongstleden heeft besloten ‘om de beslistermijn voor de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het renoveren van het gemeentelijk monument ‘de Barendebrug’ te verlengen voor een periode van maximaal zes weken’. Dit wekt in elk geval de suggestie dat er beweging in zit.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto Oud Aalsmeer

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin