Barendebrug nu helemaal af

Klein feestje op de brug met Renske Lankreijer-Röhling (projectleider Gemeente) George van Haaster en Stefan de Koker van Griekspoor en wethouder Van Rijn (Foto Gemeente)

Door: redactie. Alle werkzaamheden aan de Barendebrug zijn afgerond. De brug in de Dorpsstraat wachtte nog op enkele kleine aanpassingen maar nadat ook die gedaan zijn, kon de officiële oplevering plaatsvinden. Verantwoordelijk wethouder Robert van Rijn en de aannemer vierden deze mijlpaal op gepaste afstand.

De gemeente laat bij monde van de wethouder weten erg gelukkig te zijn met de samenwerking met de firma Griekspoor: “Ze hebben goed werk geleverd en waren zeer flexibel voor wat betreft de werkzaamheden aan de Burgemeester Kasteleinweg. Dankzij hun vakkundigheid is de markante Barendebrug weer helemaal in ere hersteld en kan deze weer jaren mee.”

Doorvaartbreedte
Naast de totale renovatie van de brug is ook de originele doorvaartbreedte hersteld en nieuwe bestrating aangelegd. De hamei van de brug is door aannemer Griekspoor zelf gerestaureerd en geconserveerd om zo de levensduur ervan te verlengen. George van Haaster van aannemer Griekspoor: “Ons uitgangspunt was om de brug in oorspronkelijke staat te herstellen. Wel hebben we enkele aanpassingen in de constructie moeten doen, zodat de brug voldoet aan de huidige richtlijnen en regelgeving. Door deze aanpassingen kan al het verkeer weer veilig gebruik maken van de brug.”

De andere veelbesproken brug, de Aardbeienbrug aan de Uiterweg, wordt als het werk volgens planning verloopt, eind maart opgeleverd.

Zie ook het filmpje van de totstandkoming van de Barendebrug onder de advertentie van Imanse Aanhangwagens

 

Lees vorig bericht

Hoe is het nu met…..Henk de Groot?

Lees volgend bericht

IJsweekend cadeautje van moeder natuur


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *