Barendebrug bijna in ere hersteld

De Barendebrug, zoals deze er momenteel nog bij ligt, zonder de vertrouwde hamei (foto archief AalsmeerVandaag)

Door: Mariëlle Wegman. We hebben er ettelijke jaren op moeten wachten, maar binnenkort wordt de onlangs aangepakte Barendebrug weer voorzien van de hamei. Daarmee wordt de brug daadwerkelijk in ere hersteld. Na de Aardbeienbrug keert een ander iconisch beeld weer terug in de ‘skyline’ van het Dorp.

Lange tijd is de locatie van de hamei van de Barendebrug in nevelen gehuld geweest. Ligt deze ergens in een opslag of is ‘ie in een metaalpers verdwenen? Hoe het ook zei, de brug lag wel degelijk in opslag en de firma Griekspoor uit Nieuw-Vennep staat bijna in de startblokken om de gerenoveerde hamei weer terug op de brug te plaatsen.

Onderdelen inmeten
De werkzaamheden aan de brug zullen in twee fases plaatsvinden, en vragen nog een paar maal om geduld bij omwonenden. De eerste fase vind plaats op 22 oktober en de tweede fase op 11 en 12 november. Dat er drie weken tussen beide fasen liggen komt doordat tijdens fase 1 nog onderdelen ingemeten en op maat gemaakt moeten worden. Gedurende de werkzaamheden zal de Dorpsstraat ter hoogte van de brug afgesloten zijn voor verkeer, dat via de Van Cleeffkade zal worden omgeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel