Arthur van Dijk met scholieren in gesprek

Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland

Radio Aalsmeer organiseert al enige tijd mediaworkshops voor leerlingen van het middelbaar onderwijs, over nieuws, nepnieuws en cyberpesten. De workshop ‘Nieuws = Nieuws. Toch?!’ is ontwikkeld door Meerdoc.nl in samenwerking met docenten en onderwijsdeskundigen en heeft inmiddels de aandacht getrokken van hoogwaardigheidsbekleders. En zo woont commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk, volgende week woensdag deze workshop bij die plaatsvindt in de studio van Radio Aalsmeer.

De workshop is speciaal ontwikkeld om leerlingen van het middelbaar onderwijs gereedschap aan te reiken om meer inzicht te krijgen in (nep)nieuws en cyberpesten. En wordt daarom breed gewaardeerd als een bijdrage aan burgerschapsvorming. Het is geen apart vak, maar wel een onderwijstaak. Burgerschapsvorming gaat onder andere over democratie en mediawijsheid. De commissaris is benieuwd hoe dit alles in deze mediaworkshop wordt behandeld en gaat graag met de scholieren hierover in gesprek.

Nieuwsuitzending
Kloppen alle berichten die je hoort en leest op radio, tv en internet eigenlijk wel? Wanneer kun je een bericht vertrouwen? En moet of kun je wel alles delen en liken wat voorbij komt aan berichten? Of is het soms beter om daar eerst even goed over na te denken en ook over wat de gevolgen voor anderen kunnen zijn? Deze en andere onderwerpen komen aan de orde tijens de workshop. Ervaren mediamensen begeleiden de leerlingen daarbij. Tegelijkertijd leren de deelnemers een nieuwsbericht voor te lezen zoals een echte nieuwslezer dat ook doet, en wordt een nieuwsuitzending opgenomen, de workshop vindt immers plaats in een radiostudio. Vervolgens zendt Radio Aalsmeer deze opname ook daadwerkelijk uit. Tijdens de workshop van volgende week, die niet publiek toegankelijk is, kunnen de deelnemers vragen stellen aan en in gesprek gaan met Arthur van Dijk.

Tekstbewerking Mariëlle Wegman, bron foto Radio Aalsmeer

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin