Anonieme tips nodig om criminaliteit in woningen op te sporen

(foto: archief AV)

(Gemeentelijk persbericht) ‘Staat jouw deur open voor iedereen?’, zo heet de campagne waarin de gemeente samen met Meld Misdaad Anoniem en andere partners samenwerken tegen misstanden in (huur)woningen. De woningen worden soms misbruikt door criminelen om wapens en cash op te slaan, te dealen, hennep te kweken of voor illegale prostitutie. Om deze criminaliteit aan te pakken, zijn signalen van inwoners onmisbaar.

Buurtbewoners merken het vaak als eerste op als er iets niet klopt bij een woning. Er wordt bijvoorbeeld met tassen of spullen gesleept, er is ’s nachts activiteit in en rond de woning, er gaan in korte tijd veel verschillende mensen naar binnen en buiten of er hangt een chemische of hennepgeur bij de woning. Soms worden huurders gebruikt om criminele handelingen te verrichten of een woning te verhuren. Ze geven bijvoorbeeld toegang in ruil voor geld of drugs. Ze worden verleid of onder druk gezet en kunnen door verslaving of financiële problemen extra kwetsbaar zijn.

Naast de directe gevolgen voor kwetsbare huurders heeft criminaliteit een grote impact op de veiligheid in de buurt. Burgemeester Gido Oude Kotte roept inwoners van Aalsmeer op verdachte situaties te melden: “Criminele activiteiten kunnen overal plaatsvinden, ook in uw wijk of straat. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Daarom hebben we uw hulp dringend nodig. Met uw (anonieme) meldingen kunnen we deze activiteiten stoppen. Zo houden we samen onze leefomgeving veilig.”

Melden helpt
Heeft u vermoedens van criminele activiteiten? Dan kunt u deze anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem, een onafhankelijk meldpunt (niet van de politie). Melden kan telefonisch via 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl/melden. U kunt ook melding doen bij de gemeente via postbusondermijning@aalsmeer.nl. In spoedeisende situaties belt u altijd 112.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin