Anne en Kim jagen op cybercriminelen

Kinderburgemeester Anne en jeugdagent Kim (Still uit film)

Door: redactie. In de strijd tegen cybercriminaliteit kun je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is er een lesprogramma ontwikkeld voor het basisonderwijs waarbij kinderen wordt geleerd wat de gevaren zijn van het internet. Kinderburgemeester Anne van Duijn en jeugdagent Kim van der Weij presenteerden ‘Project Hackshield’ deze week op de OBS Kudelstaart, de school van Anne.

Anne en Kim spelen samen met burgemeester Oude Kotte een rol in het filmpje dat Hackshield Aalsmeer promoot. Anne pakt daarin als Junior Cyber Agent samen met Kim een hacker op die Aalsmeer in de greep houdt. Dat voorbeeld laat volgens de jeugdagent zien dat de werkelijkheid heel dichtbij kan komen. “Je bent zo gehackt als je niet oppast. Als je wachtwoorden te simpel zijn bijvoorbeeld, of als je altijd maar één wachtwoord voor al je accounts gebruikt.”

Mediawijsheid
Het is deze week de ‘Week van de Mediawijsheid’. Wethouder jeugd en onderwijs Bart Kabout is blij met de aandacht voor cybercriminaliteit: “Zonder internet kunnen we natuurlijk niet meer en hoe vroeger we kinderen leren om er veilig op rond te surfen hoe beter het is. Als ze Hackshield spelen kunnen ze daarna als Junior Cyber Agent ook de oudere generatie weer iets leren over veiligheid op het internet. Dat is dubbele winst.” 

Aanmelden en spelen
De gemeente daagt kinderen uit het spel te gaan spelen. De beste Junior Cyber Agent van wordt gehuldigd en krijgt een leuke prijs. Op  joinhackshield.nl/gemeente/aalsmeer is het filmpje van de burgemeester, de kinderburgemeester en jeugdagent Kim te bekijken. Op dezelfde website kunnen kinderen zich (met toestemming van ouders) direct aanmelden.

Lees vorig bericht

Hoogste zwempodium voor Naomi Visser en Sohrab Shirzad

Lees volgend bericht

Goemans nog weken dicht, vermoedelijke dader op beeld 


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *