André Kuipers inspireert onderwijzers

Met astronaut André Kuipers als gastspreker was de studiedag voor het onderwijzend personeel bij voorbaat geslaagd. De honderden in Aalsmeer werkzaam zijnde kinderwerkers en docenten hingen aan zijn lippen tijdens de anderhalf uur durende presentatie van Nederlands geliefde ruimtevaarder.

De bijeenkomst waarbij onderwerpen als duurzaamheid en techniek centraal stonden, vond plaats in Wellantcollege de Groenstrook. Kuipers, naast arts, wetenschapper en ruimtevaarder ook een zeer boeiend spreker, besprak genoemde thema’s aan de hand van een serie indrukwekkende foto’s. Het moet de zaal geduizeld hebben bij het horen van zoveel feiten en weetjes. Dat satellieten de wereld in de gaten houden, is algemeen bekend maar dat er tot op de millimeter nauwkeurig dijkverschuivingen kunnen worden geregistreerd, klonk haast te bizar om te geloven.

Trots
Waar het ging om techniek in de ruimtevaart, deed Kuipers bepaald niet zijn best om zijn trots over de Nederlandse inbreng daarin te verbergen. Bij een foto van een satelliet die langs een komeet scheerde: “Zie je die zonnepanelen? Die zijn van Nederlands fabrikaat.” En bij een robotarm: “Ook Nederlands.”

Met zijn aanwezigheid, zijn verhaal en zijn dromen die uitkwamen kan het niet anders dan dat Kuipers deze middag vele onderwijzers en pedagogisch medewerkers tot inspiratie was. De technieklessen op de verschillende scholen kunnen er na vandaag wel eens heel anders uit komen te zien.

Foto’s en tekst Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel