ANDERS Amstelland en Amstelidee bundelen krachten

Koen Persoon met vertegenwoordigers van Amstelidee Hugo van der Kooij en Chris Nanninga (Foto: pr)

Door: redactie. Stichting ANDERS Amstelland gaat samenwerken met Stichting Amstelidee. Hiermee willen beide organisaties meer betekenen op het gebied van hulpverlening aan kwetsbare inwoners in de regio Amstelland.

ANDERS Amstelland zet zich in voor het oplossen van complexe hulpvragen van kwetsbare inwoners en zoekt daarbij de hulp van lokaal betrokken ondernemers. Amstelidee heeft als missie mensen te ondersteunen bij het realiseren van nieuwe ideeën die de samenleving positief beïnvloeden.

De samenwerking tussen de twee stichtingen komt voort uit de gedeelde missie om de gemeenschap te verbeteren en kwetsbare doelgroepen te ondersteunen. Regelmatig is er bij een hulpvraag van ANDERS meer nodig om een oplossing te realiseren of vergt een hulpvraag meer tijd en middelen dan een ondernemer kan bieden. Vanaf nu kan ANDERS een beroep doen op Amstelidee die financiële middelen beschikbaar kan stellen om een hulpvraag alsnog op te lossen. Amstelidee heeft een toezegging gedaan van 5000 euro voor het eerste jaar van deze samenwerking.

Hoveniers gezocht
Als voorbeeld geeft Koen Persoon het realiseren van tuinklussen waarvan er regelmatig verzoeken binnen komen: “Dan gaat het om het plaatsen van schuttingen waarbij we een beroep kunnen doen op een aantal welwillende hoveniers maar hen niet willen overvragen en gewoon kunnen betalen voor de gemaakte kosten.”

Omdat aanvragen voor tuinklussen veel voorkomen zou de stichting graag nog met meer hoveniers in contact komen. “Ik weet dat ze het allemaal druk hebben, vooral in deze tijd. Maar als we meerdere hoveniers in ons bestand hebben, kunnen we de werkzaamheden beter verdelen en daarmee de lasten spreiden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel