Amb8route, Pinkster fietstocht langs lokale ambachten

Amb8route 2019 (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Tweede Pinksterdag zetten negen lokale ambachtslieden hun deuren en werkplaatsen weer open voor publiek. Een kijkje in de keuken van de azijnmaker, de palingroker, de pottenbakker, de schilder, de beeldhouwer maar ook bij het voedselbos, een slager en een meubelatelier.

Van 10 tot 17 uur zijn de verschillende werkplaatsen en ateliers geopend. De Amb8route bestaat uit een fiets- en wandelroute langs alle deelnemers en voert door het dorp Kudelstaart, langs de Westeinder en de Drecht via het Jaagpad aan de Amstel weer naar Kudelstaart. De fietsroute heeft een lengte van ongeveer vijftien kilometer.

Extra ambachten
Op veel locaties zijn extra ambachten te bewonderen: een thee sommelier, een kruidendame, een Kombucha-maker, een hulpboswachter, haakwerkdames, messenslijper, sieraden-maakster en nog veel meer. Er zijn heerlijkheden te koop als vers gerookte paling, vlees van Schotse Hooglander en varken, stroopwafels, zeep van geitenmelk, appelazijn, kruidenoliën en –zalven, sieraden, keramiek en schilderijen.

Kinderproject
Deze editie krijgt hulp van het kinderproject waarbij van alle drie basisscholen in Kudelstaart leerlingen meedoen. Ruim 100 kinderen hebben een zogenaamde ‘blije bij’ geknutseld. De bijen zwermen uit over alle locaties van de ambachtroute tijdens de open dag. Een jury bestaande uit kinderburgemeester Vera, leden van de kinderraad, imker Leontien Zethof van Uzepia en beeldhouwer Femke Kempkes hebben een selectie gemaakt waarbij de meest blije blijen in de prijzen vallen. Om 16 uur worden de prijzen uitgereikt door Vera en leden van de kinderraad op het beeldeneiland in De Kwakel.

Routekaart
De routekaart is voor 3,50 euro te koop bij alle deelnemende locaties en bij café Op de Hoek aan de Kudelstaartseweg en Theetuin (H)eerlijk aan het Jaagpad. Alle locaties zijn vanaf 10 uur geopend. De routekaart bevat behalve de plattegrond en de contactgegevens van de deelnemers ook informatie over de omgeving en interessante kortingsbonnen. De routekaart is geldig voor twee personen en kinderen fietsen gratis mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin