Aalsmeer steeds lastiger bereikbaar

Door: Arjen Vos. De komende tijd blijft het lastig om Aalsmeer te bereiken. Gisternacht werd de N196 tussen Fokkerweg en A4 afgesloten zodat verkeer vanuit Hoofddorp voorlopig een omweg moet nemen. Daarnaast is het voor autoverkeer onmogelijk om vanaf de Aalsmeerderdijk de brug naar Aalsmeer over te steken. Verkeer vanuit en naar richting Rijsenhout moet omrijden via de Aalsmeerderweg en Pudongweg. Fietsers hebben mede dankzij de fietsonderdoorgang wel vrij baan.
De provincie Noord-Holland maakt een nieuwe kruising op de N196/Fokkerweg. Om de kruising bij de Fokkerweg veilig te kunnen maken en de directe omgeving bereikbaar te houden, heeft de aannemer een tijdelijke rotonde aangelegd op de huidige kruising N196/Fokkerweg. Fokkerweg en Pudongweg zijn wel bereikbaar maar het achterliggende weggedeelte richting A4 niet. Dat heeft volgens de voorlichtster van de Provincie te maken met het feit dat   de aannemer graag alle mogelijke ruimte benut om de werkzaamheden uit te voeren. Daarbij komt dat het wegvlak van de N196 onderhoud nodig heeft wat nu ongestoord uitgevoerd kan worden.
Wat kan wel en wat kan niet? Voor automobilisten is het regelmatig een verrassing als de vertrouwde route ineens is afgesneden. Zo bleek het vannacht onmogelijk om vanaf de kruising Van Cleeffkade richting Hoofddorp te rijden. De omleiding was lang. Men moest of via de Oosteinderweg en de Bosrandbrug, of via de Middenweg en de Waterwolftunnel. Vandaag is de weg richting Fokkerweg en Pudongweg overigens weer open.
Half uur rond gedwaald
Voor bewoners die net over de brug wonen is het een dubbel gevoel. De al sinds 20 januari afgesloten dijk heeft plus- en minpunten. “Het is een crime voor mijn klanten die hier niet goed de weg weten,” zegt Erwin de Bruijn van De Bruijn Videoproducties die op zo’n 50 meter van de brug woont, “ze moeten zo ver omrijden dat ze zich afvragen of ze wel goed gaan. Ik had van de week iemand die een half uur heeft rond gedwaald. En als we zelf boodschappen moeten doen, moeten we daar ook flink wat extra tijd voor uittrekken.” Toch heeft elk nadeel wat hem betreft ook zijn voordeel: “het is ook wel een heel stuk rustiger nu. En die fietsonderdoorgang is echt een uitkomst.”
De weg van en naar de brug blijft nog tot eind maart afgesloten.
Foto’s laurens Niezen Fotografie

Lees vorig bericht

Wie bedenkt naam voor park langs Machineweg?

Lees volgend bericht

Weinig animo voor ‘gooi dinsdag de terrassen open’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *