Aantal klanten Voedselbank stijgt met 25 procent

Permanente inzamelactie bij Jumbo (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Doordat de prijzen van onder meer levensmiddelen en energie in korte tijd flink gestegen zijn, is ook het aantal mensen dat een beroep moet doen op de Voedselbank gegroeid, zo meldt de organisatie in zijn nieuwsbrief. Met ingang van 20 oktober zijn er 33 huishoudens (89 personen) afhankelijk van een voedselpakket. Een stijging van 25 procent.

Door die toename moet de Voedselbank meer zijn best doen om voedsel binnen te halen. Dat is onder meer gedaan door inzamelacties bij verschillende supermarkten. Eind augustus stonden vrijwilligers bij de Hoogvliet waar de opbrengst 45 kratten bedroeg. Ook was er een inzameling bij Albert Heijn, specifiek gericht op ontbijt voor kinderen. Hier was de opbrengst 37 kratten. Op 8 oktober werd er ingezameld bij de Vomar. Ondanks het feit dat het een relatief kleine winkel betrof werden er toch 35 kratten opgehaald.

Vaste inzamelpunten
Nieuw voor de Voedselbank zijn de vaste inzamelpunten die er sinds kort gekomen zijn. Bij Albert Heijn Poldermeesterplein en Kudelstaart en de Jumbo in de Ophelialaan kunnen permanent producten worden achtergelaten. Hiermee worden wekelijks ongeveer zeven gevulde kratten opgehaald.

Vegakaarten
Daarnaast hoopt de Voedselbank weer op donatie van vele zogenaamde Vegakaarten van Albert Heijn. Wie de kaart zelf niet wil gebruiken, kan deze inleveren op de volgende adressen: Burggravenambacht 1 Kudelstaart, Fuutlaan 44, Goudenregenstraat 29, Clauslaan 12 en Aalsmeerderdijk 422

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin