Aalsmeer over Hoop brengt mensen samen

Door: redactie. Tijdens de coronapandemie lag niet alleen het openbare leven vrijwel stil, ook de activiteiten van Aalsmeer over Hoop waren geminimaliseerd. Toch bleef het interkerkelijk platform op de achtergrond actief. En soms ook op de voorgrond. Bijvoorbeeld met de kunstexpo in de Dorpskerk vorig jaar september. Zaterdag 21 mei deed AoH van zich spreken met een barbecue waarbij ruim 80 plaatsgenoten aanschoven. De parkeerplaats naast wijkgebouw ‘Irene’ werd voor deze gelegenheid ingericht als terras, grillplek en speelplaats.

Mensen die het om uiteenlopende redenen konden gebruiken werd zo niet alleen een maaltijd geboden maar was er volgens mede-organisator Ellen Vollmuller ook sprake van een hoopvolle ontmoeting met elkaar. “Tijdens het samenzijn werden er nieuwe contacten gemaakt en verhalen gedeeld. Het waren uurtjes waar in ontspannen sfeer werd gelachen, gespeeld en gekletst. Het was geweldig dat het weer mogelijk was om een evenement als dit te organiseren. Alle maatregelen waar we de afgelopen maanden gedurende de coronapandemie rekening mee gehouden hebben, konden we vergeten,” aldus Vollmuller. Er viel volgens haar heel wat bij te praten. Veel aanwezigen kenden elkaar nog van vorige door AoH georganiseerde activiteiten waarmee er toch een band gecreëerd is. “Te horen hoe tieners verder gegaan zijn met hun studie tijdens de afgelopen corona-jaren, hoe mensen in Aalsmeer zijn komen wonen om hier een nieuw bestaan op bouwen of hoe mensen alleen zijn komen te staan en over hun belevenissen vertellen. Iedereen had wel een verhaal.”

De barbecue was verzorgd door slagerij Eyk en Veld uit De Kwakel, de soep gemaakt door mensen uit de verschillende kerken. En dat de alom bekende ijsboer Cees van Vliet tot besluit voor iedereen een softijsje maakte was de kers op de taart. Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door het Budget Buurtinitiatieven via Milena Luteijn, buurtverbinder van Participe.

Foto’s Ria Scheewe

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin