Aalsmeer laat winst glippen tegen Lions, Bottinga in beroep

Aalsmeer-speler Max de Maat, foto Jaap Maars

Door: Klaas Leegwater. Kort voor tijd met drie goals verschil leiden en toch naast de winst grijpen. In het handbal geen raar scenario. Dat bleek zaterdag weer eens tijdens de topper in de BENE-League tussen Aalsmeer en Lions. De thuisclub had in de 55e minuut met een 26-23 voorsprong zicht op de overwinning maar gaf die marge alsnog uit handen, onder meer door vier benutte strafworpen van de Limburgers en een rode kaart voor Aalsmeerder Pepijn Michielsen. Het werd uiteindelijk 28-28.

Het treffen tussen de nummer drie en vier van de ranglijst ontwikkelde zich in de Bloemhof tot een boeiend schouwspel waarbij de thuisclub het moest doen zonder de geschorsten Bottinga en Benghanem en de bezoekers steunpilaar Ramos hadden thuis gelaten vanwege corona. Dat gaf in de selectie van Bert Bouwer enkele jeugdige spelers de kans zich op deze avond te laten zien, Destin van Dijk was zo’n speler die daar vooral in de eerste helft in slaagde.

Opwindend
Aalsmeer toonde zich voor rust de betere ploeg, rond de 15e minuut hadden de zwarthemden met 9-4 een bruggetje geslagen. Na 17-13 in de rust kwam Lions in de tweede helft beter in zijn ritme, krabbelde terug tot 19-19 om even later voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong te komen (20-21). Het was het startsein van een opwindend slotact, met de laatste twee minuten als apotheose.

Op 27-27 gooide Rob Jansen met een harde worp uit de linkerpols de thuisploeg weer op voorsprong. Een rode kaart voor Aalsmeerder Michielsen dertig seconden voor tijd wegens een fractie van een seconde vasthouden van de bal werd reglementair bestraft met een strafworp die door Limburger Thomas Dekker opnieuw feilloos werd benut, zijn vierde in de slotfase. In de resterende vijf seconden speeltijd poogde Aalsmeer tevergeefs de 28-28 van het bord te krijgen.

Na het eerste gelijkspel in de BENE-League dit seizoen zakt Aalsmeer naar de vierde positie in de rangschikking, Lions staat nu op plek drie. Nog vier duels te spelen, de eerste vier teams plaatsen zich voor de Final Four.

“Geen klap, maar duw”
Na afloop gaf Tim Bottinga een reactie op zijn schorsing van twaalf duels die hij kreeg naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens Aalsmeer-Visé op 5 februari. Bottinga sloeg een tegenstander met een aanloop hard onder de kin, op beelden duidelijk te zien. “Ik heb geen klap uitgedeeld, ik gaf een duw met mijn hand in zijn gezicht,” beweerde Bottinga stellig voor de microfoon van NPO Radio 1.

De speler van Aalsmeer heeft spijt van zijn actie. “Want ik heb mijzelf, het team en de club in een verkeerd daglicht gebracht.” Afgelopen vrijdag liet voorzitter Mike van der Laarse weten dat de club waarschijnlijk niet in beroep zal gaan tegen de schorsingen (ook Samir Benghanem zes duels). Inmiddels is die mening veranderd. Bottinga: “Ik ben het niet eens met de twaalf duels schorsing, we gaan sowieso in beroep.” Aalsmeer wacht nog op het rapport van de tuchtcommissie waarin de argumentatie van de uitgedeelde straffen staat beschreven.

Meer foto’s van Jaap Maars in de gallery onder de advertentie van Sparnaaij Juweliers.