2019 in vogelvlucht, deel 3

Vorig jaar publiceerden wij voor het eerst sinds de lancering van AalsmeerVandaag een jaaroverzicht. Wij vroegen ons toen nog af of een nieuwe traditie mogelijk het levenslicht zag. Of bij een tweede editie al sprake is van een traditie durven wij in twijfel te trekken, maar men moet toch ergens beginnen. Deze laatste dagen van 2019 treft u opnieuw een jaaroverzicht, ditmaal in vier delen. Vandaag het derde deel: juli tot en met september. 

In de eerste week van juli publiceren we een In Memoriam in verband met het overlijden van Barend Wegman, hierin staan we uitgebreid stil bij het leven van de eind juni overleden Aalsmeerder. 

Waar ze twee weken voor uittrokken klaren ze in 1 dag, het ruimen van 207 nesten door de – en daar komt 'ie – eikenprocessierupsenbestrijdingsdienst.. Dorpshaven Noord wordt officieel geopend verklaard en als gevolg van een iepziekte moeten bomen worden gekapt in de oksel van de Linneauslaan en de J.P. Thijsselaan.

Een medewerker van Flora Holland sluist miljoenen weg om daar zijn gokproblemen mee te financieren. Leerlingen van Triade Zuid beleven hun laatste momenten in hun vertrouwde gebouw aan de Ophelialaan en floretschermer en Aalsmeerder Daniël Giacon gaat als enige Nederlander door op het WK in Boedapest.

In de grond waar ooit de Pannebar floreerde worden archeologische opgravingen verricht en Aalsmeer is, net zoals de rest van het land, in de greep van een hittegolf. Een brandstofstoring op Schiphol zorgt voor een paar uurtjes rust in de lucht en inwoners hebben last van valetparking op de openbare wegen. Het verbod op gezichtsbedekkende kleding wordt ook in Aalsmeer doorgevoerd en er gaan geruchten dat maar liefst 31 bomen langs de Burgemeester Kasteleinweg moeten wijken ten behoeve van de aanleg van een busbaan.

Augustus
In deze maand gaat de ophef over de aangekondigde bomenkap nog even door en slopen vandalen de webcam op de watertoren. Keurig in beeld, dat wel. The Beach treft maatregelen tegen foutparkeerders en tijdens de zomervakantie wordt het kruispunt Zwarteweg/N196 veiliger gemaakt voor Triade-leerlingen. Rogier Zijlstra verdween en verscheen en de Deen is genoodzaakt flink wat vlees terug te roepen.

Minister Van Nieuwenhuizen komt zelf haar oor te luisteren leggen in Aalsmeer en de vervanging van de Aardbeienbrug start in september. De veilingfraudeur mag drie jaar in de cel nadenken en afkicken van zijn verslaving en Solidoe grijpt de vakantie aan om ook te verhuizen naar IKC Triade.

Er verschijnt een echte Aalsmeerse zwembroek ten tonele en Green Park Aalsmeer pakt de Supercup. En Schiphol? Die blijft de gemoederen flink bezig houden. Deze keer wordt de Kaagbaan uit de dienstregeling gehaald in verband met werkzaamheden.

September
Deze maand barst traditioneel van de noemenswaardige feestelijkheden, maar we beperken ons tot enkele andere nieuwsfeiten. Na de Supercup-vreugde starten de Aalsmeerse handballers de Bene-League erg slecht met verlies van debutant Houten. Een stuk Oosteinderweg wordt gerenoveerd en is eventjes een weg voor eenrichtingsverkeer. Radiomakers van het programma De Mark en Eric Show van Radio Aalsmeer, verzorgen een unieke uitzending vanaf de watertoren en de politiek zakt af naar de kust voor zogenaamde 'heidagen'. 

De rollatorwandelaars doen een rondje Olympisch Stadion en nota bene Schiphol gaat inzetten op duurzaam vervoer. Rivierkreeftjes vinden hun weg in Aalsmeer en de Kerkweg verandert even in een Gouden Laantje met behulp van de Postcodeloterij.

Minister Van Nieuwenhuizen zoekt onderdak om de nachtelijke herrie van Schiphol zelf eens te komen ervaren en op 17 september barst er een bom: Aalsmeer neemt afstand van Amstelveen en Amstelveen gooit met modder.

Hoezo renoveren? Er ligt al een Aardbeienbrug en Bruna in de Zijdstraat gaat over in andere handen. De jaarlijkse statement-jurk van Marianne Thieme duikt op in het Flower Art Museum en de handballers van Green Park blijven slecht presteren. Maar bij Atletiekvereniging gaat de vlag uit: de nieuwe baan wordt geopend én de vereniging weet zich verzekerd van een bijdrage aan het nieuwe clubhuis van bijna 2 ton uit de SLS-pot.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto's: archief AalsmeerVandaag

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin