2019 in vogelvlucht, deel 2

Vorig jaar publiceerden wij voor het eerst sinds de lancering van AalsmeerVandaag een jaaroverzicht. Wij vroegen ons toen nog af of een nieuwe traditie mogelijk het levenslicht zag. Of bij een tweede editie al sprake is van een traditie durven wij in twijfel te trekken, maar men moet toch ergens beginnen. Deze laatste dagen van 2019 treft u opnieuw een jaaroverzicht, ditmaal in vier delen. Vandaag het tweede deel: april tot en met juni.

De Uiterweg krijgt een autopont vanwege werkzaamheden aan de Aardbeienbrug en we hebben er een nieuwe lokale politieke partij bij. En zo begon de maand april, op de eerste dag van die maand…. Aalsmeerders laten zich niet snel bedotten, en terecht. Die autopont kwam en komt er niet en de partij Nieuwe Energie Partij bleek nep…

Gelukkig bood april ook echt nieuws. VZOD vierde het 70jarige jubileum en de John P. wordt defintief veroordeeld, tot grote opluchting van de familie van Tom van der Tol. Een handjevol ‘Westplassers’ vertrekt naar Malawi en het Taekwondoteam van Ons Tweede Thuis plaatst zich voor het Special Needs WK in Nieuw Zeeland in oktober.

Boordje van de wethouder
Men weet het nu zeker: de start van woningbouw op de grond van het Rooie Dorp start na de zomervakantie… en op de afscheidsreceptie van Jeroen Nobel schitterde Thirsa van der Meer wegens haar aanwezigheid na haar ernstige verkeersongeval in januari. Sursum Corda viert het 90-jarige bestaan met een concert, Gido Oude Kotte wordt geïnstalleerd als nieuwe burgemeester en corrigeert gelijk het boordje van wethouder Van Duijn. Aalsmeerders zouden Aalsmeer graag bloemrijker zien, de lintjesregen betreft alleen maar heren deze ronde en bij Floriworld gaat de laatste paal de grond in.
Mei
Supermarkt Deen ontvangt de Fairtrade Award en het aanpakken van de Aardbeienbrug wordt uitgesteld tot na het vaarseizoen. Bij de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart wordt een recordbedrag opgehaald en de burgemeester viel als kavel ook zeer in de smaak. De buxusmot daalt neer in Aalsmeer en laat een spoor van schade na. Westeinderhage staat als nieuwbouwproject op de agenda van de gemeenteraad en een nieuwe schuilhut in een nieuw jasje ziet het levenslicht.
Doorn in het Aalsmeerse oog
De soap wordt gesloten, want de Lidl is geopend, de zorgen om de verkeerssituatie blijven. Schipholparkeren wordt steeds meer een doorn in het oog van de Aalsmeerders en bandjesavond gaat dit jaar wel door. De Centrumvisie zet het Dorp op de schop en dan hebben we nog dossier Raadhuisplein: rotonde, doorgaande weg of zijn er nog andere opties? Het levert veel lezerspost op.

Op 18 mei komt Jaap Coerse te overlijden waar we op 31 mei uitgebreid bij stilstaan. Op 13 mei maken diverse media melding van de vermissing van de Poolse Jakub Bialek, die op 25 mei weer opduikt. De jongeman verblijft met regelmaat in Aalsmeer en dat was ook op 13 mei het geval.

Juni
De Green Park-handballers veroveren de landstitel door Volendam uit te schakelen en de Aalsmeerderbrug raakt bevangen door de hitte. De broers Huiskens halen de Nationale Goocheltitel binnen en Mark van Leeuwen stopt als directeur van OBS Kudelstaart.
Geen eigen drankjes
Bandjesavond verloopt droog maar stormachtig en buitengewoon gezellig. Volgend jaar alleen geen eigen drankjes meer meebrengen. De buitenspeeldag in Oost viel in het water en de Centrumvisie gaat niet terug naar de tekentafel.
Berber Veldkamp volgt Hannah op als kinderburgemeester en het Aalsmeerse kwartetspel wordt op de Westplas MAVO als beste project beoordeeld. Het schoolvoetbaltoernooi begint weer en de beide burgemeesters verzorgen letterlijk de aftrap. De handballers worden gehuldigd en Down Town Ophelia vindt plaats onder een stralende zon.
Urbi et orbi
Na het Pauselijke en jaarlijkse ‘Urbi et orbi’ horen we voortaan geen ‘Dank voor de bloemen’ meer, Flora Holland en het Bloemenbureau trekken de stekker uit de sponsoring ervan. Berber wordt als kinderburgemeester geïnstalleerd en na de buxusmot krijgt Aalsmeer ook te maken met de Eikenprocessierups.
Tekst: Mariëlle Wegman, foto’s: archief AalsmeerVandaag
(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin