Workshops ‘Groen moet je doen’

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshops ‘Groen moet je doen’

23 november |16:00 - 14 december |18:30

Een maand lang gratis activiteiten voor kinderen rondom het thema Groen. Over duurzaamheid, recyclen en herbestemming) met de naam ‘Groen moet je doen!’ Op vier woensdagen, van 9 november 2022 tot en met 30 november 2022 zijn er gratis activiteiten voor kinderen van de basisschool. De activiteiten zijn op inschrijving en gratis. Inschrijven kan voor alle activiteiten via: inschrijvingen@cultuurpuntaalsmeer.nl

9 nov: Groen moet je Doen / Groen in Beeld – Filmlessen met je mobiele telefoon Misschien kijk je veel YouTube video’s en heb je ooit het idee gehad om je eigen video op te nemen. Ester Eva gaat je hierbij helpen! Van het maken van een echt storyboard tot het filmen en acteren in je eigen video. Neem je eigen mobiele telefoon mee en we gaan met jouw groene ideeën aan de slag! Lijkt je dit leuk? Meld je dan aan. Voor: groep 4-6 mogen acteren en groep 7 en 8 mogen acteren én filmen.

16 nov: Groen moet je Doen – Het Groene Geluid
Heb jij zin om muziek te maken over het thema natuur en mens? Tijdens deze workshop gaan we op een creatieve manier leren luisteren naar klanken, geluid en leren we werken met beeld en tekst. Zou je samen met andere kinderen een eigen nummer gaat schrijven en opnemen met een groene insteek?

23 nov: Groen moet je doen – De Hermannen

Hermannosaurus Rex,  theatervoorstelling in de grote Zaal De Hermannen treden op met een geweldige show met een aansluitende workshop creatief met melkpakken! Een theatervoorstelling over recyclen en verpakkingen voor alle basisschoolgroepen,  in de grote zaal in de Oude Veiling. Na de voorstelling is het tijd om de eigen mouwen op te stropen en zelf aan de slag te gaan. Samen met Tobias Rothe van de Kunstkas gaan we knutselen en ontdekken wat we zelf kunnen maken van oude melkpakken! Ieder kind neemt z’n eigen melkpak mee!

30 nov: Groen moet je doen – Groene Vingers
Laatste workshop uit Groen moet je doen. Wil jij ook op een creatieve manier leren over duurzaamheid? Ben je gek op textiel en recyclen ? Kom dan naar de workshop Groene Vingers, waar we kunst gaan maken op textiel! Creatieve lessen met een groene insteek voor groep 3 t/m groep 8.

Details over de activiteiten op de website van het cultuurpunt.

Gegevens

Begin:
23 november |16:00
Einde:
14 december |18:30

Locatie

De Oude Veiling
Marktstraat 19
Aalsmeer, Nederland
+ Google Maps