Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carnaval Kudelstaart

8 februari |18:51 - 14 februari |20:00

De gezelligheid van carnaval start in Dorpshuis ’t Podium op donderdagavond 8 februari met de loting voor de startvolgorde van de grote optocht. Vrijdag bezoekt ‘de Raad’ de basisscholen en in de middag start het echte feest met ‘Onbeperkt Carnaval’ voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. In samenwerking met Stichting Dag van je Leven zijn cliënten van Ons Tweede Thuis uitgenodigd om te feesten en te genieten van optredens van René Eshuijs en Fieps & Katootje. Diezelfde avond mogen kinderen voor slechts één euro entree ‘losgaan’ tussen 18.51 uur en 21.51 uur tijdens het jeugdcarnaval met Kids DJ Edwin.

Optochten
Zaterdag 10 februari is de kinderoptocht vanaf 13.11 uur. De stoet met versierde karren en fietsen trekt van het Dorpshuis richting de Rietlanden. Daarna mogen de kinderen tot 15.41 uur nog even doorfeesten in het Dorpshuis. Ouders zijn van harte welkom.

Zondag 11 februari start om 11.41 uur de grote optocht. Het wordt een grote route die start en eindigt bij het Dorsphuis. De exacte route zal bekend gemaakt worden via Facebook. Rond 14.30 uur is de optocht ten einde waarna er tot 18.41 uur gefeest kan worden in het Dorpshuis. In de grote zaal draait Ronald Wegbrands en in de kleine zaal is een speciaal optreden van de Hobo String Band.

Nog meer feesten
Op zaterdagavond is het traditionele Prinsenbal, waarbij om 21.11 uur burgemeester Gido Oude Kotte ‘de sleutel’ van het dorp aan de Prins komt overhandigen. Voor dit feest zijn kaarten voor 15 euro te koop bij Topslijter Van Lammeren en aan de deur voor 17,50 (contant betalen). De deuren gaan om 20.11 uur open en iedereen vanaf 15 jaar is welkom.

Fruit en Blaauwe Maandag
De hele maandag worden fruitmandjes bij de zieken en ouderen in Kudelstaart rondgebracht. Aansluitend nodigen De Pretpeurders iedereen uit voor Blaauwe Maandag. Een extra feestje vanaf 20.11 uur voor de echte carnavalsfanaten met nog een speciaal gastoptreden. Het laatste feest dit jaar voor het askruisje halen op woensdag om 18.41 in de RK kerk St. Jan Geboorte, is het Seniorencarnaval op de dinsdag. De ‘jeugd van vroeger’ is die dag vanaf 14.11 uur in het Dorpshuis welkom voor een gezellige middag. Tot 17.11 uur zijn er verschillende verrassingen en activiteiten.

Kijk op facebook.com/pretpeurders voor de laatste informatie.

Gegevens

Begin:
8 februari |18:51
Einde:
14 februari |20:00

Locatie

Dorpshuis ’t Podium