Tijd is je beste vriend bij beleggen

Als de beurzen het ene record na het andere breken, maken sommige beleggers zich zorgen over een correctie. Is het dan niet beter om daarop te wachten en daarna in te stappen? Het timen van de markt is eigenlijk onmogelijk, zelfs voor professionele vermogensbeheerders is dat ingewikkeld. Maar zij beseffen dat de sleutel tot succesvol beleggen niet timing, maar tijd is.

Professionele vermogensbeheerder beschikken over veel meer informatie, research en ervaring. Laten beleggen is daarom een prima keuze voor mensen die hun geld lang genoeg kunnen missen om te beleggen, maar niet de tijd, de blangstelling of ervaring hebben om dat zelf te doen.

Hoe eerder hoe beter
Voldoende tijd om je doelen te bereiken is heel belangrijk bij beleggen. Het is zelfs belangrijker dan bezig zijn met het juiste moment van in- of uitstappen. Daarom moet je alleen beleggen met geld dat je een langere tijd kunt missen. De vermogenscoaches van Finner raden een termijn van minimaal tien tot vijftien jaar aan. Want de geschiedenis leerde dat de beurzen op de lange termijn altijd stegen. Dat ging wel gepaard met ups en downs, maar met voldoende tijd kun je die opvangen. Daarom is tijd je vriend.

Met voldoende tijd levert beleggen meer op dan sparen. Dat blijkt uit de sparen-en-beleggen-tool die Finner – een onafhankelijk vergelijkingsplatform voor beleggers – heeft ontwikkeld. Aan de hand van je inlegbedrag en de termijn geeft deze tool inzicht in het rendement dat je mag verwachten in verschillende scenario’s. Dus ook slechte. Want op korte termijn kunnen koersen heel beweeglijk zijn en is het risico dus groot. Maar op de lange termijn betaalt het hogere risico bij beleggen zich uit en overtreft het rendement van vermogensbeheer dat van sparen. Als tijd je vriend is, zit er nog een les in: hoe eerder je begint, hoe beter.

Omdat een lange beleggingstermijn zo belangrijk is bij beleggen is het geen wonder dat de pensioenfondsen grote beleggers zijn. Zij beheren immers grote bedragen die zij vaak pas over vele jaren gaan uitkeren. Als u zelf voor uw (aanvullend) pensioen moet of wilt zorgen kan pensioenbeleggen interessant zijn. Onze tip: vergelijk eerst de mogelijkheden.

Goed om te vergelijken
Voor je begint is het goed om vermogensbeheerders te vergelijken. Niet alleen op kosten, maar ook op rendementen. Neem in de vergelijking ook slechte jaren mee, zodat u een eerlijk beeld krijgt wat het beleggingsbeleid van de vermogensbeheerder u op de lange termijn op kan leveren. Informeer uzelf goed. Op het onafhankelijk vergelijkingsplatform Finner kunt u vermogensbeheer vergelijken op tal van aspecten, zoals kosten, beleggingsbeleid, rendement en risicobeleid. Benieuwd of u nog bij de juiste vermogensbeheerder zit? Vergelijken kan zelfs interessant zijn als u al belegt bij een partij. Wellicht zijn er mogelijkheden die u nog niet kent.

(Partnerbijdrage Digital Rise)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin