Nepal Benefiet zet zich in voor speeltuin

Het lunchproject van de school (Foto NBA)

Door: redactie. Met de opbrengst van een aantal donaties wil Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer (NBA)een speeltuintje aanleggen bij het schooltje in Tobang. Omdat het opgehaalde bedrag nog niet voldoende is om het totale speeltuintje aan te leggen is hiervoor verdubbeling van het bedrag aangevraagd bij Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer (OSA).

Het schooltje is gelegen tegen een berg en staat op een klein plateau. Naast de school is een kloof. Door het afgraven van een stukje van de berg en deze stenen te gebruiken naast de school, kan een vlak terrein worden gemaakt voor een speeltuintje. Omdat scholing en spelen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen helpt NBA hierbij door geld in te zamelen. Zodra er genoeg middelen zijn worden de werkzaamheden uitgevoerd door een lokale partner.

Dankzij donaties
NBA heeft al diverse projecten gerealiseerd in de Chepang heuvels in Nepal. In het dorpje Tobang hebben alle families een watertank gekregen en is er voor het schooltje een lunchprogramma opgezet. Er is een eigen moestuin en ouders koken om beurt een warme maaltijd voor de 62 schoolkinderen. Ook heeft NBA tafels en bankjes gefinancierd voor dit schooltje. Alles met hulp van donaties en vaak dankzij een verdubbeling van de bedragen door OSA.

Elke donatie is welkom via de doneerknop op de website nepalbenefietaalsmeer.nl. De stichting heeft een ANBI-status zodat giften aftrekbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin