Bouwer kwaad op arbiters na nieuw verlies Aalsmeer

(Screenshot SportBeat TV)

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer zitten in een dip. Vorige week verspeelde de ploeg van Bert Bouwer de koppositie in de BENE-League door een forse thuisnederlaag tegen Visé, afgelopen zaterdag moest er opnieuw een verliespartij worden geïncasseerd. In België toonde Bocholt zich door een sterke tweede helft met 30-27 de meerdere over de landskampioen die na negen duels is afgezakt naar de vijfde plek op de ranglijst.

Na afloop van de nederlaag in sporthal De Damburg spuwde coach Bouwer voor de camera van het Belgische platform SportBeat TV zijn gal over het arbitrale duo Jimmy Peeters en Michael van Loock. “Aan het begin van de tweede helft waren ze totaal de weg kwijt. Er gebeurden heel vreemde dingen, dit was een schandalige vertoning. Ze moeten de wedstrijd nog maar eens terugkijken.”

Veel balverlies
Bouwer doelde op de periode dat zijn ploeg, na een redelijke eerste helft en met een voorsprong van 16-15 ging rusten, in het eerste kwartier van het tweede bedrijf een ruime marge helemaal uit handen gaf. Vanaf 17-22 boog het geestdriftig spelende Bocholt de stand in tien minuten om naar 25-24 .

Slordig
Het aantrekkelijke handbalduel was daarmee totaal gekanteld. Niet alleen door een aantal discutabele beslissingen van beide scheidsrechters, maar veel meer door het slordige spel van de bezoekers. Onnodig balverlies en simpele schoten naast of over. Bovendien steeg Bocholt-doelman Leroy Clem boven zichzelf uit met een aantal mooie reddingen, terwijl aan de andere kant bij doelman Marco Verbeij de ballen om de oren vlogen.

Kort voor tijd met 26-26 op het bord kreeg Aalsmeer alsnog mogelijkheden de winst binnen te halen. Twee keer balverlies van de zwarthemden betekende echter 28-26 waardoor de wedstrijd gespeeld was (30-27). “De laatste vijf minuten ging het bij ons fout, dat heeft ons vandaag de kop gekost,” stelde speler Tim Bottinga tegenover SportBeat TV vast.

Aalsmeer staat na negen duels vier punten achter op koploper Sporting Pelt. De Belgen zijn zaterdag 5 november te gast in de Bloemhof.