Rotonde Van Cleeffkade opnieuw vertraagd

Foto: Laurens Niezen Fotografie

Door: Mariëlle Wegman. De aanleg van de rotonde op de kruising Burgemeester Kasteleinweg met de Van Cleeffkade ging al niet vanzelf. Maandag bleek echter dat het allemaal nog wat langer gaat duren voor de rotonde in gebruik genomen kan worden. Er is voor de tweede maal een verontreiniging in de bodem aangetroffen. De uitvoerder heeft de werkzaamheden daarom opnieuw stil heeft moeten leggen.

Een gespecialiseerd bedrijf gaat bodemonderzoek doen, waarna de boel hopelijk snel opgeruimd en afgevoerd kan worden. Wat er precies aan verontreinigde stof of materie is aangetroffen, is niet bekend gemaakt. Het gebied is afgezet met hekken.

Omleidingsroutes
Dit betekent dat de werkzaamheden, die tot 3 september zouden duren, nog meer vertraging oplopen. Het ontsluiten van het centrum van Aalsmeer loopt hiermee logischerwijs ook vertraging op. De huidige omleidingsroutes blijven als gevolg van deze tegenvaller voorlopig gehandhaafd. Het centrum is bereikbaar via de Stationsweg of via de Dorpsstraat.

3 reacties

  1. Jammer van de nieuwe vertraging maar verbazen doet het me niet als ik naar het hele project.
    Bijvoorbeeld net aangelegd voetpad weer openbreken voor een gestuurde boring tussen de Burgemeester Hoffscholtenlaan en de Stommeerkade . Het ligt er nu wel weer in maar met tientallen gebroken en slecht gelegde tegels.
    Ben benieuwd wat de reden is dat er aan andere delen van het traject al lange tijd helemaal niet gewerkt wordt:
    Tussen Zwarteweg en 2e J.C. Mensinglaan (lijkt wel een opslagterrein).
    Tussen 2e J.C. Mensinglaan en Ophelialaan, fietspad en een ontbrekend stuk toplaag bij de bushalte.
    Tussen Ophelialaan en Burgemeester Hoffscholtenlaan, fietspad en de verbinding met de afslag van het baanvak.
    En gezien de dagelijks tientallen ‘verdwaalde’ fietsers en scooteraars rond wissel en baanvak lijkt de omleiding ook niet erg duidelijk aangegeven

    Wel een dikke pluim voor alle vriendelijke verkeersregelaars en wegwerkers. Als het eenmaal klaar is zal het er mooi uitzien.

  2. Het is de vraag of de verontreinigde grond gewoon niet onder het asfalt kan blijven liggen. Isoleren is ook een mogelijkheid. Wetgeving omtrent bodemverontreiniging is vaak zwaar overdreven en een win-win situatie voor bodemsaneerders. Er wordt erg veel geld mee verdiend.

  3. Het lijkt wel of er een moestuin moet komen in plaats van een rotonde voor auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin