Geen ontheffing avondklok, schaatsbaan wel open

De schaatsen kunnen mogelijk vanaf maandag onder gebonden worden (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Klaas Leegwater. IJssportvereniging VZOD krijgt geen ontheffing voor de avondklok om de skeelerbaan in Kudelstaart in de nachtelijke uren met water te besproeien. Dit heeft de gemeente vrijdagmorgen aan de ijsclub laten weten. Volgens Veiligheidsregio Amsterdam/Amsterdam kan niet worden afgeweken van de huidige beperkingen rond de avondklok, van 21.00-04.30 uur niemand op straat. Wel is het toegestaan de schaatsbaan zodra dat kan te openen, mits de coronaregels goed worden nageleefd en in principe alleen voor de jeugd.

Bestuurslid en ijsmaker Peter Kuipers van VZOD zit niet bij de pakken neer. “Het was even slikken toen vanochtend de mededeling kwam, maar we hebben direct onze plannen bijgesteld. Zondagmorgen een minuut na half vijf gaan we aan de slag met het maken van een paar centimeter ijs. Omdat er flinke sneeuwval en een sterke wind wordt verwacht zal dat de werkzaamheden bemoeilijken, daarom hebben we besloten de baan pas in de loop van maandag te openen.”

Maximaal een uur
Zodra de schaatsbaan open is voor (jong) publiek, hoogstwaarschijnlijk dus maandagmiddag, wordt dit gecommuniceerd via sociale media en andere nieuwskanalen. Voor alle bezoekers geldt dat de coronaregels in acht moeten worden genomen. Er mogen niet meer dan honderd mensen op de baan, geen groepsvorming en bij drukte niet langer dan een uur. Bij de ingang worden duidelijke looppaden aangewezen. De organisatie zal toezien op naleving van de regels. Toegang tot de schaatsbaan aan de Wim Kan Dreef naast het terrein van RKDES is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom. De baan sluit rond 20.30 uur.

Volgens de verwachting houdt de vorst minimaal zes dagen aan. Schaatsen op natuurijs zou komende week even goed mogelijk moeten zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin