Hoe woont het er eigenlijk..? Deel 21: Twijnderslaan 34

Dat pittoreske huisje verstopt achter een bomenrij, die vrijstaande villa langs een lange laan. Of een appartement op drie hoog in het centrum. We kennen ze allemaal wel; die huizen waarvan je denkt: hoe woont het er eigenlijk? Vandaag gaan we op bezoek bij Annamarie Noordhoek, wonend langs de N196, tegenover het studio-complex.

Vraag een willekeurige plaatsgenoot de weg naar de Touwslagerlaan, de Grootgarenbaan, de Lijndraaierhof of de Twijnderslaan en wees niet verbaasd als hij of zij het antwoord niet onmiddellijk kan geven. Genoemde straten bevinden zich tussen de N201, de Lijnbaan, de Dorpsstraat en de Oosteinderweg en zijn slechts enkele jaren geleden gebouwd.

Ons doel is die middag de Twijnderslaan waar we van Annamarie Noordhoek uitgebreid zullen horen hoe het er eigenlijk woont in het nieuwbouwappartement dat deze 31-jarige geboren en getogen Aalsmeerse een kleine vier jaar geleden betrok. “Er moest, om een huis te kunnen kopen of huren, worden geloot en de starters kregen voorrang. En ik woonde bij mijn ouders en kwam in aanmerking.”

Proeve van muzikaliteit
Bij de entree is de smalle lichte gang waar je onmiddellijk in een opgewekte stemming komt. Want vijf mooie gitaren, verschillend van formaat en vorm, fleuren de lichte wand op. En eenmaal binnen begrijpen we van de bewoonster, als ze op ons verzoek op de elektrische piano ons een proeve van muzikaliteit toont, dat muziek een belangrijk deel uitmaakt van haar leven.

Bij geurige koffie en zelfgebakken brownie's horen we een opgewekt verhaal uit de mond van Annamarie, geboren op de Aalsmeerderweg in het kwekersgezin Noordhoek.

“Maar als baby verhuisde ik al naar Amstelveen waar mijn ouders een rozenkwekerij hadden. Het lag voor de hand dat ik naar de Groenstrook zou gaan waarna ik de vierjarige MBO-opleiding bloemsierkunst heb gedaan. Opgegroeid op een kwekerij en graag praktisch bezig ben ik het bloembindersvak ingegaan en ik ben nog steeds verliefd op mijn vak.”

Eerst de groenrand goed hebben
Haar eerste stage was bij bloemsierkunst Raymond. “Hij heeft me geleerd om een goed boeket te maken: je moet eerst de groenrand goed hebben en pas daarna de bloemen er in steken. En die methode heb ik in die achttien jaar dat ik in de bloemen werk, aangehouden. Ik werkte eerst bij Fleurtiek, nu alweer dertien jaar op het hoofdkantoor bij Bloem! in Lijnden. Wij maken boeketten, voeren door het hele land bestellingen uit en zeventig procent van de orders is voor Fleurop. Er wordt ingekocht op de klok.”

Ooit overwogen een eigen bloemenwinkeltje te  beginnen? “Ja,ik heb wel eens rondgekeken op het Poldermeesterplein, maar het is er toch niet van gekomen. En ik ga nog dagelijks met veel plezier naar mijn werk. Het bevalt me goed, we hebben als Bloem! zeven winkels en het zijn er binnenkort negen.”

Gouden handjes
Het appartement van Annamarie is smaakvol ingericht en het grootste deel kwam tot stand door Annamarie en vader Noordhoek, die beiden duidelijk de spreekwoordelijke “gouden handjes” blijken te hebben. Er is duidelijk voorkeur voor het gebruik van steigerhout en dat de bewoonster graag met haar handen bezig is komt duidelijk tot uiting in de inrichting. Zowel moderne accenten als ook voorwerpen uit vroeger tijden, zoals een zwarte bakelieten telefoon op tafel krijgen aandacht. “De telefoon doet het nog, hoor, het is mijn huistelefoon.”

Annamarie: ”Er zat toen ik hier kwam een standaard keuken in het appartement, maar die hebben we direct uitgebreid. Om de hele boel wat op te fleuren heb ik hier vier kleurige strepen in zowel de huiskamer en keuken als ook in de slaapkamer aangebracht. Dat geeft wat vrolijks aan de kamers,  het past ook bij de verschillende kleuren stoelen die ik heb.”.

Ook de piano werd “ingebouwd”. “Doorgaans staan elektrische piano's op, wat ik noem, ijzeren voeten, we hebben toen deze constructie gemaakt, ook weer van steigerhout.”

Je moet aan sport doen
Op een van de kasten zien we enkele behaalde trofeeën: een eerste prijs als arrangeur behaald op de rozententoonstelling in Broek op Langendijk, geflankeerd door enkele sporttrofeeën. Annamarie: “Mijn vader heeft van jongsafaan tegen me gezegd: je moet aan sport doen, je moet kunnen dansen en ook muziek is belangrijk in het leven. Ik heb dat altijd goed in mijn oren geknoopt, ging vier jaar lang op dansles bij Colijn, maakte muziek op muziekschool De Hint en ben vanaf mijn jeugd met sport bezig. Ik speel in het tweede vrouwenteam van FC Aalsmeer en maak muziek in de kerk.”
Ik kan goed koppen en heb een goede trap. Wat vind je er zo leuk aan? “Het met elkaar bezig zijn, met  elkaar iets bereiken. Vroeger had ik dat gevoel ook bij korfbal. Men zegt dat ik een mooi schot heb, een goede trap, ik kan goed koppen en daar heb ik menig doelpunt mee gemaakt.”

Volg je de vorderingen van Oranje? “Nou nee, ik kijk nauwelijks. Het gaat bij de profs toch allemaal om tonnen. Ik vind het wel leuk dat damesvoetbal het nu zo goed doet. Ik vind het fijn bij de eigen club, amateurs, gezellig, met elkaar na afloop nog een drankje drinken.”

Belangstelling voor religie
Naast het van maandag tot en met vrijdag bezig zijn bij je werkgever zijn er voor Annemarie de sport, muziek en vrolijk samen zijn. De rijk gevulde boekenkast wijst ook op een brede interesse, waarbij de belangstelling voor religie duidelijk blijkt. We zien naast evangelische werkjes ook De Vreemdeling staan, maar de schrijver blijkt niet de Franse existentialist Albert Camus te zijn, maar ene Kathy Hawkins, auteur van christelijke romans.

Je zet je ook in bij Radio Aalsmeer.“Ja, en dan gaat het voornamelijk om het christelijk radiogeluid te laten horen. We hebben de An en Aad Show op dinsdagavond. Geestelijke, eigentijdse muziek, pop, rock en dansmuziek in christelijke sferen. Voor mij is het belangrijk normen en waarden uit te dragen. Ook in de Oosterkerk waar ook mijn ouders naar de kerk gaan, houd ik me  bezig met muziek. We hebben daar een band met de naam Latreia, dat betekent aanbidding, we oefenen elke maandagavond en treden op in de kerk.

Dan ben ik verder door de week druk met zaalvoetbal op donderdag en op zaterdag met voetbal buiten.”Annamarie kan duidelijk niet zonder sport.“Ik heb dit jaar de Van Dam tot Damloop gedaan.Geweldig, hoewel het wel erg warm was.”

Je kijkt uit op de N201, het verkeer daarop is druk en dan is er ook nog de felle verlichtng van Studio Aalsmeer. “Ik heb er absoluut geen last van. In de zomer zit ik lekker in mijn Fatboy, mijn zitzak op het balkon, luister naar muziek, wijntje erbij en geniet van mijn heelijke huis. Ik ben een gelukkig mens.” 

Tekst: Leni Paul; foto's: Arjen Vos

Eerder verschenen in deze serie:

 
Zie voor filmimpressies van deze woningen onze facebookpagina

 

Suggesties voor deze rubriek? Mail naar info@aalsmeervandaag.nl

(advertentie)

 

 

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel