Nieuw op de PvdA kieslijst: Sherley Nederveld

Door: redactie. Deze dagen valt bij elke stemgerechtigde inwoner van Aalsmeer en Kudelstaart de kieslijst in de brievenbus. Zes partijen met allemaal namen. Sommigen lopen al vele jaren mee in de politiek, anderen iets korter en er zijn ook nieuwkomers. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgende week, zetten we van elke partij een nieuwkomer op het podium. Wie zijn deze mensen en waarom kiezen zij er voor om zich verkiesbaar te stellen? Vandaag de beurt aan Sherley Nederveld, nummer 4 op de lijst van de PvdA.
Naam: Sherley Nederveld
Partij: PvdA
Leeftijd: 25
Geboorteplaats: ik ben geboren en getogen in Aalsmeer.
Burgerlijke staat: ik ben ongehuwd maar heb wel een partner.
Woont in: Aalsmeerderweg
Opleiding: ik studeer rechten aan de Hogeschool te Leiden.
Werk: receptioniste en horecamedewerker bij zwembad De Waterlelie. Daarnaast help ik bij pizzeria Dolce Verona als bezorgster.
Waarom gaat u in de politiek?
Ik ga in de politiek omdat ik liever zelf de handen uit de mouwen steek, dan dat ik afwacht tot een ander dit doet. Ik ben gevraagd door Jelle Buisma van de PvdA om op de kieslijst te komen. Politieke ambities heb ik niet echt. Ik laat het allemaal op me af komen en het lijkt me heel leuk en mooi om de bevolking van Aalsmeer te mogen vertegenwoordigen.
Wie is uw voorbeeld in de politiek?
Mijn voorbeeld uit de politiek heb ik eigenlijk niet echt. Ik heb zelf mijn eigen meningen en idealen en ik heb gewoon gekeken bij welke partij die het beste aansluiten. Op die manier ben ik bij de PvdA gekomen. Ik vind het lastig om te zeggen wie mijn voorbeelden zijn. Ik heb eigenlijk echt geen idee.
Wat hoopt u te bereiken?
Ik hoop in de lokale politiek wat te kunnen betekenen voor de jongeren en de starters met betrekking tot wonen. Ik ben van mening dat de woningen onbetaalbaar zijn voor deze groepen en dat daardoor veel mensen nog thuis wonen tot hun 30e of zelfs langer. Ik verwacht wel dat er ruimte is voor mijn eigen geluid in de fractie, maar dit zal ik ook allemaal nog moeten ondervinden. Ik ben nog niet eerder politiek actief geweest en zoals ik eerder al aangaf laat ik het allemaal op me af komen. Ik zie het als een avontuur.
Wat neemt u mee uit uw werk wat in de politiek goed ten pas kan komen?
Wat ik meeneem vanuit mijn opleiding is vooral kennis over de lokale politiek. Mijn sterke eigenschappen zijn: dat ik een sterke eigen mening heb over bepaalde zaken en daar echt voor wil staan. Daarnaast dat krijg ik van anderen vaak te horen dat ik behulpzaam ben en zelfverzekerd. Dat zijn dingen die ik meeneem.
Wat is volgens u de Aalsmeerse identiteit?
Dat vind ik een lastige. Ik denk dat dit toch wel het echte dorpse gevoel is wat Aalsmeer je geeft. Ik voel me wel een echte Aalsmeerse en dat uit zich in dat ik het belangrijk vind wat er in Aalsmeer gebeurt.
Hoe ziet Aalsmeer er over 25 jaar uit?
Als het aan mij ligt een dorp met genoeg betaalbare woningen voor iedereen. Daarnaast een dorp waarin de gemeente zich inzet voor transparantie en participatie. Tot slot een gemeente waarin vrijheid, solidariteit en respect hoog in het vaandel staan.
Waar ergert u zich aan in Aalsmeer/Kudelstaart?
Voornamelijk aan de alsmaar stijgende huizenprijzen, waardoor het voor jongeren en starters eigenlijk (bijna) onmogelijk is om op eigen benen te kunnen gaan staan. Veel mensen in mijn omgeving wonen nog thuis terwijl deze mensen inmiddels 30 zijn of de 30 al zijn gepasseerd. Hoe hard we ook sparen, we kunnen niet opsparen tegen de stijgende huizenprijzen. Dit werkt ook weer veel negatieve situaties in de hand, zoals dat jongeren heel ver van hun families moeten gaan wonen wat ze eigenlijk liever niet willen. Daarnaast werkt het de verjonging van de bevolking van Aalsmeer ook tegen, omdat deze groep het simpelweg niet kan opbrengen.
Waar wordt u warm van in Aalsmeer/Kudelstaart?
Waar ik warm van word in Aalsmeer is toch wel de solidariteit die er nu is. Ik merk gewoon dat in Aalsmeer mensen elkaar op straat groeten en dat mensen elkaar helpen en dat zie je niet overal meer zo vaak.
Wat is uw lievelingsplek in Aalsmeer/Kudelstaart?
Mijn lievelingsplek in Aalsmeer is toch wel het Seringenpark. Dit omdat ik daar lekker met mijn hondje kan wandelen, huiswerk kan doen en met vrienden en vriendinnen lekker kan chillen in de zomer.
Als u per direct 100.000 euro zou mogen besteden in Aalsmeer/Kudelstaart, waaraan zou u dat doen?
Als ik per direct zo’n bedrag ergens aan zou mogen besteden, dan zou dit uiteraard naar de woningen gaan voor jongeren en starters.
Foto Monic Persoon

Lees vorig bericht

CDA-lijsttrekker Bart Kabout: ‘Snelheid met bouwen is vereist’

Lees volgend bericht

ANWB AutoMaatje rijdt ook naar het stembureau


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *