Kunstploeg hoopt op grote deelname ‘Selfie van Aalsmeer’

Na de Gebreide Boomgaard en Het Veldboeket nu Een Selfie van Aalsmeer. De Kunstploeg slaagt er al drie jaar achtereen in een fascinerend en origineel project op te zetten met het vizier gericht op de Kunstroute. De lokale culturele organisatie mikt ditmaal op een drieledig kunstwerk: in zwart-wit geschilderde zelfportretten, pasfoto's of selfies ter grootte van een pasfoto, en voltooide zinnen die beginnen met 'Ik ben…'.

Het wordt opnieuw een zogenoemd communityproject, waaraan een ieder kan deelnemen die dat wil. Vorig jaar wist de Kunstploeg vijfhonderd Aalsmeerders te verleiden tot het schilderen van een bloem voor een geliefde. Ten behoeve van de Kunstroute werden ze samengevoegd tot een grasveld vol 'bloemen' in de boomgaard aan de Uiterweg bij het atelier van Karin Borgman, die deel uitmaakt van de Kunstploeg.

Puzzelstukjes
Bij deelname van tweehonderd plaatsgenoten zal er volgens Kunstrouteorganisator KCA (de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer) op 19 en 20 september “een galerij van 8 bij 3 meter” te zien zijn. “Het zijn als het ware allemaal puzzelstukjes die de puzzel compleet maken,” meldt ze in een persbericht.

“Jong, oud, gehandicapt, man, vrouw, iedereen mag meedoen.” Net als in 2014 geeft de Kunstploeg de deelnemers in grote mate de vrije hand. Uitgangspunt is dat elke stijl in principe goed is. “Het kan niet mis.”

Eigen hoofd
Toch zijn er enkele voorwaarden waaraan de kunstwerken moeten voldoen. Voor een zelfportret geldt dat het geschilderde portret “het eigen hoofd” van de kunstenaar moet zijn. Ook op een selfie, zoals KCA aangeeft het woord van het jaar in 2013, mag alleen het hoofd van de fotograaf prijken.

Voor de schilderijen stelt de Kunstploeg doeken beschikbaar met een vaste maatvoering van 30 bij 40 cm. Dit ter bewaking van de kwaliteit van het project. Ook zijn tubes witte en zwarte verf en kwasten verkrijgbaar alsook een instructiebrief hoe een zelfportret te maken. Voor de te voltooien zinnen kunnen schrijvers gebruik maken van speciale briefkaarten die de organisatie 'uitdeelt'.

Workshops
Bij voldoende belangstelling organiseert de Kunstploeg de komende tijd weer workshops om amateurkunstenaars op weg te helpen met hun bijdrage aan het project. Deelname aan het project (inclusief materiaal) kost € 10, een workshop volgen kost € 5. Aparte tarieven zijn er voor scholen en organisaties waarmee de Kunstploeg samenwerkt.

KCA zelf en ook de gemeente ondersteunen het project van de Kunstploeg.

● Aanmelden voor deelname aan project 'Een Selfie van Aalsmeer' kan per mail

Beelden: selfievoorbeeld van Kunstploeg en archieffoto's van Het veldboeket en de Gebreide Boomgaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel