Wekelijks mantelzorgspreekuur in gemeentehuis

Sinds 3 februari kunnen mantelzorgers voor al hun vragen terecht in het gemeentehuis. Elke maandagochtend van 8.30 tot 12 uur is het Mantelzorg Steunpunt bereikbaar via balie 8.

De medewerkers van Mantelzorg Steunpunt werken maatgericht, ze bieden ondersteuningsproducten, denken mee in oplossingen en mogelijkheden en nemen uitzoek- en regeltaken over. Er is geen verwijskaart nodig en ondersteuning is kosteloos. (Dit initiatief wordt betaald vanuit de WMO). Het Mantelzorg Steunpunt heeft ook verschillende cursussen en gesprekgroepen, zoals ‘Patiënt Educatie Programma Parkinson’. Dit is een cursus voor patiënten met Parkinson en hun mantelzorgers. Ook is er een gesprekgroep voor partners van patiënten die een beroerte hebben gehad. En met de Ontmoetingsgroep Aalsmeer zijn er gesprekgroepen en informatiebijeenkomsten op het gebied van dementie.
 
Wethouder Verburg van Zorg en Welzijn ontving de medewerkers van het steunpunt op 3 februari met open armen en een mooi boeket bloemen. “Het is heel belangrijk wat mantelzorgers doen. En dit wordt met de komende bezuinigingen die van het Rijk op ons afkomen steeds belangrijker. Het Mantelzorg Steunpunt doet goed en belangrijk werk voor de ondersteuning van mantelzorgers. Ik ben heel blij dat het spreekuur van het Mantelzorg Steunpunt nu in het gemeentehuis van Aalsmeer komt. Het ligt heel centraal. En in het nieuwe deel van het gemeentehuis komen voor de zomer ook allerlei zorgverleners, zoals twee huisartsen, een apotheek, tandarts en fysiotherapie,” aldus Verburg.
 
Vrijwilligers
Om mantelzorgers te ondersteunen zijn meer vrijwilligers nodig. Mantelzorg Steunpunt zet vrijwilligers in bij mensen met een chronische ziekte of een beperking. Soms gaat het om sociaal contact, een wandeling, samen winkelen of museumbezoek, of bijvoorbeeld oppassen en spelen met een kind met een beperking. Vaak gaat het om het overnemen van de taak van de mantelzorger, zodat deze even tijd voor zichzelf heeft. Het werk is heel afwisselend en kan gebeuren op de dag en tijd die voor u handig is. Het Mantelzorg Steunpunt zit ook aan de Laan van de Helende Meesters 431 in Amstelveen. U kunt informatie opvragen of aanmelden bij Mantelzorg Steunpunt: e-mail mantelzorg@mantelzorg-steunpunt.nl of telefoon 0900-1866 of kijk op www.mantelzorg-steunpunt.nl.
 
Foto: Wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg verwelkomt Corry Brouwer van het Mantelzorg Steunpunt in het gemeentehuis.
Foto: gemeente
 

 

Lees vorig bericht

Vriendschappelijke jeugdwedstrijden Volant ’90 en Flower Shuttle

Lees volgend bericht

RKDES weet weer wat winnen is


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *