Piet Schreurs had oog voor ontwikkelingen 

Piet Schreurs in zijn bedrijf (Foto Fa. Schreurs)

Door: Leni Paul. Afgelopen donderdag 12 januari overleed Piet Schreurs. Hij was een bekende kweker/ondernemer die zowel in eigen land als internationaal naam wist te maken. Schreurs werd 85 jaar.
Piet Schreurs was afkomstig van de Louwesweg uit het voormalige kwekersgebied rondom de Akerweg in Amsterdam. Veel van de aldaar gevestigde groente-en bloemenkwekers waren in de jaren ’70 en ’80 gedwongen naar elders uit te wijken wegens uitbreidingsplannen van de gemeente Amsterdam. Die maatregel trof ook kweker Piet Schreurs die na aanvankelijk groente te hebben gekweekt, overstapte op bloemen.
Schreurs ‘verkaste’ naar De Hoofdweg op de grens van De Kwakel en Kudelstaart. Op 19 juni 1987 werd de officiële opening van zijn bedrijf verricht door Ed van Thijn, de toenmalige burgemeester van Amsterdam.​ Op zijn nieuwe stek begon Schreurs met het uit zaad kweken van gerbera’s. Al snel ging hij over op het veredelen en vermeerderen van deze steeds populairder wordende bloem.
Voormalig veilingvoorzitter Frans Kuipers noemt Schreurs een goed ondernemer die onder meer zitting had in de Raad van Commissarissen van de VBA. “Een man met een brede blik die vroegtijdig oog had voor de ontwikkelingen in de tuinbouw. Zowel in eigen land als internationaal,” aldus Kuipers.
De afscheidsdienst van Piet Schreurs vindt zaterdag 21 januari plaats in de Pancratiuskerk in Sloten met aansluitend de begrafenis op het kerkhof aldaar.

Lees vorig bericht

De Lange biedt flexibele vakmensen en breed dienstenpakket

Lees volgend bericht

Narigheid na blikseminslag Dorpskerk


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *