In Memoriam: Joop van Leeuwen

Door: Leni Paul. Onder grote belangstelling werd afgelopen woensdag Joop van Leeuwen ter aarde besteld op de begraafplaats naast de rooms-katholieke kerk in Kudelstaart. Van Leeuwen genoot samen met echtgenote Ria zowel binnen als buiten het dorp grote bekendheid als bloemist.

Vele jaren runden zij samen de bloemenwinkel aan de Kudelstaartseweg maar hadden ook een winkel in het winkelcentrum van Kudelstaart alsmede ‘De Plantentuin’ in de Zijdstraat. In een interview uit 2017 met AalsmeerVandaag ter gelegenheid van hun afscheid als ondernemers verheugden de echtelieden zich op de komende vrije tijd.

Zowel Joop als Ria, die als Westlandse ondernemersdochter ‘haar’ Joop ontmoette toen ze praktijk opdeed in de bloemenwinkel van de bekende Aalsmeerse binder Cor de Gooijer, werden belangrijke vakmensen. Ze werden vooral bekend als bloemenleveranciers in de toen nog veelvuldig in bedrijf zijnde Studio’s van Joop van der Ende en geen Aalsmeers corso reed uit zonder dat Joop en Ria van Leeuwen daarbij betrokken waren.

Beiden waren bloemenmensen in hart en nieren. Joops ergernis was groot over de plastic Phalaenopsisbloemen die na het vertrek van de ‘stal’ van Van den Ende de plaats van de frisse Aalsmeerse bloemenhulde in de studio’s hadden overgenomen.

De zaak werd door enkelen van de vier kinderen van het echtpaar voortgezet, zij zelf verhuisden even verder op de Kudelstaartseweg. Joop en ook echtgenote Ria waren Kudelstaarters in hart en nieren.

Joop van Leeuwen werd 80 jaar.

Klik hier voor het interview dat we in 2017 met Joop en Ria hadden.

Foto archief AV/Jaap Maars

 

Lees vorig bericht

Foto 392: verzin en win

Lees volgend bericht

Hoe is het nu met… Ad Verburg?


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *