Column: ‘Tijd voor nieuwe dingen’

Vandaag op deze plaats de laatste column van gastcolumniste Chrisje Simon-van Oosterhout. Zij nam u, gewaardeerde lezer, vanaf december vorig jaar tot nu mee in haar verhuizing van Amsterdam Zuid naar de Oosteinderweg. In deze vijfde en laatste column maakt Chrisje bekend een nieuwe stap te gaan zetten om Aalsmeer nog beter te leren kennen. maar ook om een bijdrage te leveren aan de lokale samenleving. Wat dat precies is leest u hieronder. Vanaf deze plaats bedanken wij Chrisje hartelijk voor haar geleverde pennenvruchten en wensen haar succes en plezier bij haar verdere integratie.

Door: Chrisje Simon-van Oosterhout. Voor je het weet woon je al weer meer dan een half jaar in Aalsmeer. Voor ons was dit een bijzonder half jaar. Met veel mooie nieuwe momenten maar ook helaas een aantal verdrietige gebeurtenissen zoals het afscheid van mijn lieve schoonmoeder. Gelukkig heeft ze nog wel van ons nieuwe huis kunnen genieten en ook van een boottochtje. Ze wordt gemist.

Inmiddels heeft onze jongste zoon ook het nest verlaten. Gelukkig is hij niet te ver weg. Met veel mazzel hebben onze zonen allebei een appartement in Amsterdam kunnen huren. Ik was bang voor het bekende ‘Empty Nest Syndrom’. Het valt mee, ze komen gelukkig regelmatig langs en wij gaan graag bij ze op bezoek in Amsterdam-west. Het huis is nu van ons en dat scheelt heel veel was kan ik wel zeggen. Daarbij is het aantal bezoekjes aan de supermarkt ook verminderd. En geen vieze borden en glazen meer op de meest vreemde plekken. Aan de andere kant… we missen zijn gezelligheid ook. Maar we zijn superblij dat onze zonen hun eigen plek hebben gevonden.

Dus ook meer tijd voor nieuwe dingen. Een van de stappen die ik zet is dat ik de lokale politiek in ga! Ik wil graag meedenken over de thema’s wonen, ondernemen, economie, zorg en ontspanning in Aalsmeer. Waarom? Omdat ik oprecht om een fijne en veilige leefomgeving geef en daar graag aan wil bijdragen. Daarnaast lijkt het me de manier om Aalsmeer en zijn bewoners beter te leren kennen. Ik heb er heel veel zin in.

Als ik de balans mag opmaken ben ik een tevreden mens. Blij dat we de stap hebben genomen om hier te gaan wonen. Ik voel me hier fijn. We leven hier letterlijk buiten en genieten van de ruimte en met name van het mooie uitzicht. En aan alle lieve Aalsmeerders die ik heb mogen ontmoeten zeg ik: dank je wel voor jullie hartelijkheid. Ik voel me thuis.

Wellicht tot ziens.

Liefs Chrisje

In een serie van vijf (gast)columns nam Chrisje Simon-van Oosterhout ons mee in het verhuisavontuur van Amsterdam-Zuid naar Aalsmeer. Begin maart 2021 vond de verhuizing plaats naar een karakteristieke woning aan de Oosteinderweg waarna het inburgeren kon beginnen. Chrisje is getrouwd met Ido en samen hebben ze twee zonen; Ruben en Daniël.

Lees vorig bericht

Opnieuw hennepplantage opgerold

Lees volgend bericht

Foto 367: verzin en win


1 Reactie

  • Goedemorgen Chrisje,
    Jammer dat je stopt met de columns en wat goed dat je je wilt gaan inzetten voor de gemeente Aalsmeer en zijn inwoners, Mocht je er behoefte aan hebben om eens je licht op te steken bij Absoluut Aalsmeer, wees dan welkom. Mocht je al een andere keuze hebben gemaakt, ook goed, Dan gaan we elkaar vast tegenkomen in de volgende gemeenteraadperiode.
    Vriendelijke groet,
    Dick Kuin

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *