Weinig overlast door mini-Pramenrace

(Bevat video) Door: Arjen Vos. Aalsmeer en haar inwoners moesten zaterdag op een geheel andere manier doorbrengen dan dat ze normaal gesproken doen op de tweede zaterdag in september. Niet massaal naar de waterkant om voorbij ronkende pramen te bekijken en ook niet deelnemen aan deze bijzondere wateroptocht. Uiterwegbewoners Hans van der Meer (een van de oorspronkelijke DIPpers) en Cees van der Ven, beiden altijd creatief in deze tijd van het jaar, bedachten een alternatief.

De miniatuuruitvoering van de Aardbeienbrug staat al geruime tijd in de sloot voor hun huizen ‘halverweeghe’ de Uiterweg te pronken. Aan dat bouwwerk werd dit weekend een schaalmodel van de Pramenrace aan toegevoegd. De stroming in het water, dankzij de blauwalgpomp van Rijnland, zorgt voor een automatische aandrijving van de bootjes die net als in de originele versie van de race, zijn opgetuigd en versierd. Cees en Hans respecteren de nieuwe gedragsregels op het water en hebben versterkte muziek achterwege gelaten. Misschien wel als stille hint voor de komende jaren… Het enige geluid dat zaterdag klonk was de blaasbalg waarmee het startschot gegeven werd.

De start van de mini-Pramenrace, waarvoor overigens geen vergunning voor is aangevraagd, werd bijgewoond door een flink aantal nieuwsgierigen. Cameraman Ton Offerman maakte er, geheel in stijl, een mini-documentaire van.

Ondanks de afgelaste Pramenrace liet een klein clubje pramenvrienden zich overigens niet tegenhouden toch het water op te gaan. De dag was immers lang geleden al gereserveerd. Toch jammer om dan niet te gaan varen, moeten ze gedacht hebben. Zo’n 30 goed gevulde pramen maakten er een gezellige middag van.

Foto still uit film Ton Offerman/Fam. Alderden

Lees vorig bericht

Hoe is het nu met… Henk Kniep?

Lees volgend bericht

Werkzaamheden Van Cleeffkade opgeschort


1 Reactie

  • Hier hou ik van! Erg leuk gedaan!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *