Sint is er voor alle kinderen

Door: Arjen Vos. Ook bij kinderen die de pech hebben in een minder bedeeld gezin op te groeien moet ‘het hart vol verwachting kunnen kloppen’. Dat was de mening van Anita Klomp en Cock Spaargaren die iedere week een online radioprogramma presenteren op het station Radioamstelmeerland.nl. En dus organiseerde het duo een inzamelactie voor deze doelgroep. Zaterdag werden vijftien kinderen uit zeven gezinnen blij gemaakt met een zak vol cadeautjes.

“De actie is een zeer groot succes geworden, mooier dan we ooit konden dromen,” zo laat Anita weten, “we hadden hiervoor goed contact met voedselbank Aalsmeer, zodat hetgeen we ingezameld hadden op de juiste plaatsen terecht zou komen. De reacties van de mensen waren hartverwarmend, en dit alles in slechts twee weken tijd gerealiseerd.”

Op vaste tijden mochten de kinderen in gezelschap van hun ouders langskomen bij het radiostation aan de Uiterweg. Elk gezin kon zo twintig minuten met Sinterklaas en zwarte piet doorbrengen. Ze kregen een flinke zak met pepernoten, sintsnoep en chocoladeletters en als klap op de vuurpijl was er voor elk gezin een jutezak vol cadeautjes.
“Het was echt een geweldige dag, heerlijk om al die blije gezichtjes te zien. Met dank aan heel veel luisteraars die het mede mogelijk gemaakt hebben,” aldus Anita.

Foto Laurens Niezen Fotografie

Lees vorig bericht

Maud trots op vierde plaats

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Stroop’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *