Fietspad Bachlaan nog maanden dicht

Door: Klaas Leegwater. Het fietspad langs de Bachlaan, vanaf de Kudelstaartseweg tot aan de Legmeerdijk naast de Geniedijk, zal nog maanden afgesloten blijven. Op verschillende plekken zijn gaten in het asfalt ontstaan, vooral op een bepaalde strook op zo’n honderd meter voor de kruising met de Cactuslaan aan de zijkant van het fietspad. De gaten kunnen gevaar opleveren voor fietsers en andere gebruikers.  

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de schade ontstaan door wortelopdruk van bomen of planten. Samen met een aannemer werkt de gemeente aan een reparatieplan. Het fietspad is sinds enkele maanden afgesloten met hekken, dit weerhoudt veel fietsers er niet van langs de afsluiting te glippen. Bij schade of letsel kunnen gebruikers door het negeren van het verbod de gemeente niet aansprakelijkheid stellen.

Ongeval
In mei 2020 was het betreffende fietspad ook geruime tijd afgesloten na een eenzijdig ongeval waarbij een wielrenner om het leven kwam. Er werd door de politie langdurig onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. De wielrenner was ten val gekomen ter hoogte van een ondiepe kuil in het wegdek die daar al jaren aanwezig was. De politie heeft de exacte oorzaak niet kunnen vaststellen.

Maanden na het ongeval werd er op het fietspad een nieuwe asfaltlaag aangebracht die nu dus gaten vertoont. In de berm naast het fietspad vlakbij de plek waar de fietser in 2020 om het leven kwam heeft de familie een klein herdenkingsmonument geplaatst met de naam van de fietser en een korte tekst. 

Gitaarbouwer
De overleden wielrenner was Ger Boonstra uit Amstelveen, een fervent wielrenner en duursporter. Boonstra, die 70 jaar werd, was betrokken bij verschillende sportorganisaties in de buurgemeente. Tevens behoorde hij tot de top van de gitaarbouwers van gipsyjazz gitaren. Hij maakte onder meer gitaren voor Stochelo Rosenberg (sologitarist van het Rosenberg Trio) en veel andere gypsy-jazzgitaristen.

Foto’s Arjen Vos

 

 

Lees vorig bericht

Lezerspost: ‘Gedenkteken terug na reconstructie kruispunt’

Lees volgend bericht

Gezocht: Technisch Medewerker Glastuinbouw


8 Reacties

 • Reeds enige tijd is het onduidelijk voor een ieder of het fietspad nu officieel is gesloten voor fietsers het is onduidelijk door het tijdelijke bord aan de de beide kanten van het fietspad wandelaars schelden fietsers uit als ze ze toch op het fietspad begeven .
  Volgens mij is het aan de gemeente om dit goed op te lossen het is of een wandelpad of een fietspad zorg voor een goed hek.
  Deze situatie zorgt voor veel frustraties en moet snel opgelost worden voordat er nog meer ongelukken gebeuren.

 • De werkgroep verkeer van de Dorpsraad Kudelstaart heef, mede op verzoek van vele gebruikers van het fietspad, destijds verzocht het fietspad te handhaven daar het een veilige (school)route vormt vanuit Aalsmeer/Kudelstaart naar Uithoorn. Het voorkomt tweemaal een risicovolle oversteek over de Bachlaan.
  Je zou zeggen met wat koud asfalt zijn de gaten snel op te vullen. De gemeentelijke woordvoerder informeerde de Dorpsraad dat er eerst onderzoek wordt verricht naar de oorzaak.

 • Dus dan maar een voetpad met een koffietentje in de berm waar tegen betaling van 1 euro een kop koffie te nuttigen is. Iedereen weer tevreden.

 • Het is geen fietspad want het moet aan de regels van de wegenverkeerswet voldoen.

 • Als er 2 jaar na reparatie al weer gaten in het asfalt vallen dan lijkt me dat wanprestatie van de aannemer. Die kan dat toch direct herstellen? Als deze geringe schade reden is voor sluiting dan moeten vrijwel alle Aalsmeerse fietspaden onmiddellijk dicht. Door de afsluiting moeten fietsers vaker oversteken. Dat is bij die getemde racebaan pas echt gevaarlijk.

 • Hierbij mijn reactie omtrent fietspad van de Heer Leegwater .
  Zou en oplossing kunnen zijn het fietspad en voetgangers pad van te maken en wel om de volgende reden onder aan de dijk zijn parkeerplaatsen aangebracht voor de bezoekers voor het Waterfront er zijn trappen aangelegd om vanaf de parkeerplaatsen voor de bezoekers om via het nu fietspad te lopen naar het Waterfront fietspad , voetgangers pad geeft geen veilig gevoel .
  Aan de andere zijde van de Bachlaan is al een fietspad .
  Mijn voorkeur gaat uit voor Veiligheid .

 • Allen,
  Leden van de WB -werkgroep bewoners Waterfront- hebben al vele malen aan de bel getrokken via FIXI en Info. Aalsmeer.nl: afd. Handhaving, over de gebrekkige manier van afzetten van dit hoger gelegen fietspad op de Geniedijk, langs de Bachlaan.

  Aandachtspunt: Preventief optreden en waar nodig Handhaven.
  Wij als WB vragen aan de gemeente Aalsmeer, voor een duidelijke zichtbare afgrendeling van dit
  ‘verboden’ fietspad. Dit in het belang van al de fietsers hun gezondheid.
  Niemand vraag om een dramatische herhaling van 2020.

  Alternatief:
  Het alternatief ligt aan de overkant: Een veilig en overzichtelijk fietspad.
  WB wenst ieder nog vele veilige en mooie fietstochten toe !!

  Namens leden van W.B.

 • Selectief, om dit fietspad te sluiten , het fietspad langs de Hoofdweg is in nog slechtere staat .
  Met zeker dezelfde diepe gaten , kieren tussen de tegels , of weggezakt.
  Het is een wonder dat hier nog geen Salto Mortale is gebeurd.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *