Buitenlandse carrière Samir Benghanem vooralsnog gestrand

Door: Klaas Leegwater. Uiteindelijk sloeg de twijfel toe bij Samir Benghanem. Bijna een contract op zak bij het Duitse ThSV Eisenach besloot de handballer van Green Park Aalsmeer onlangs af te zien van een verhuizing naar de club uit de Tweede Bundesliga. “Het was een moeilijke afweging maar ik wilde mijn goede baan in Nederland niet opgeven, mijn werkgever kon een terugkeer niet garanderen,” verklaart Benghanem die zich nu met Green Park weer volop kan richten op de mogelijke hervatting van de HandbalNL League, wellicht vanaf half maart.

Op een paar uitzonderingen na liggen de meeste sporten door de coronapandemie  in Nederland al vele maanden stil, zo ook de handbalcompetitie. Wel speelde het Oranje-team eind vorig jaar een aantal duels met opgenomen in de selectie Benghanem. Kennelijk speelde de cirkelloper van Green Park zich tijdens de interlands in de kijker, via twee spelersmakelaars kwam de handballer van de huidige landskampioen in contact met ThSV Eisenach dat op zoek is naar uitbreiding van de spelersgroep. 

Oefenduel
“Deze kans wilde ik met beide handen aangrijpen, het is echt mijn droom om nog eens fullprof te worden bij een buitenlandse club,” vertelt de 28-jarige Hagenees die al bijna zeven jaar in Aalsmeerse dienst is, “in Nederland wordt de gehele competitie mogelijk geannuleerd, ik ben sporter en wil graag handballen. Dus in eerste instantie een mooie uitdaging om deze stap te zetten en uitvinden of het fullprof-bestaan mij bevalt.” Na een paar trainingen mocht Benghanem meespelen tijdens een oefenduel tegen HSC Coburg, de cirkelloper scoorde na rust viermaal.

Benghanem die vooraf Green Park had ingelicht over zijn buitenlandse trip kreeg vervolgens een contract van anderhalf seizoen voorgelegd. De handballer: “Mooi natuurlijk, maar toen ik alles op een rijtje ging zetten, ook financieel, en overlegde met mijn werkgever ging ik twijfelen. Op afstand werken bleek niet mogelijk, en mijn goede baan opzeggen was geen optie omdat een terugkeer op mijn werkplek in een later stadium vrijwel was uitgesloten.”

Deur open
De handballer besloot na veel wikken en wegen voor baanzekerheid te kiezen en af te zien van een contract bij Eisenach. “Ja…misschien had ik beter vooraf de mogelijkheden met mijn werkgever kunnen bespreken om pas daarna aan dit avontuur te beginnen, maar ik wilde ook graag weten wat er bij deze club financieel haalbaar was,” zegt Benghanem die de deur open houdt voor een volgende uitdaging. “Als een topclub uit het buitenland aan de deur klopt liggen de kaarten misschien weer anders. Ik ga heel graag het avontuur aan, als ik ben gestopt tegen mijzelf kunnen zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om het hoogste te bereiken.”

Storm in glas water
Voorzitter van Green Park Mike van der Laarse meldt in een reactie dat berichten over de afgeketste overgang van Benghanem naar Eisenach: “het was niet meer dan een storm in een glas water.” Benghanem: “Ze vinden het bij Green Park natuurlijk heel jammer als ik vertrek, maar ik heb wel het gevoel dat ze mij een overgang naar een mooie buitenlandse club gunnen.” Een nieuw stage van de cirkelloper over de landsgrens zit er dit seizoen elk geval niet meer in, over een paar dagen sluit de overschrijvingstermijn.                                                                

Andere aanbiedingen
Perschef Thomas Levknecht van Eisenach laat weten dat de club met tevredenheid terugkijkt op de oefenperiode van Benghanem en zijn beslissing af te zien van een contract respecteert. “Volgens ons speelde ook mee dat Samir andere aanbiedingen had, bijvoorbeeld van TUSEM Essen.” Benghanem zegt over de interesse van de topclub uit de Handball-Bundesliga: “Nee hoor, dat is nooit concreet geworden.” 

In de strijd om de landstitel heeft Green Park tot nu toe in de HandbalNL-Leugue uit twee duels drie punten behaald en bezet in de groep van vijf clubs de eerste positie. De laatste wedstrijd was vorig jaar september tegen BEVO. De competitiestart verliep door de coronapandemie zeer chaotisch. Op het laatste moment werden wedstrijden vanwege besmettingen bij spelers gecanceld. Binnenkort valt er een beslissing over het vervolg. GreenPark traint momenteel vier keer per week, de selectie wordt regelmatig getest op corona.

Foto’s archief AV/Jaap Maars

Lees vorig bericht

Supermarktketen Deen overgenomen, blijft filiaal Aalsmeer?

Lees volgend bericht

Sportservice organiseert ‘Wintergames’ in voorjaarsvakantie


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *