Bomen uit beeld

Bomenkap in de Ophelialaan

Door: Arjen Vos. Deze week is er werk gemaakt van het verwijderen van bomen die eerder dit jaar als ziek, zwak en gevaarlijk werden aangemerkt. Waar voor het broedseizoen al een aantal van de 90 bomen op de lijst werd gekapt, is gisteren verder gegaan.

(Foto E.Wesselius)

Een van de meest in het oog springende locaties waar gisteren de zaag in de stam werd gezet is het Raadhuisplein. Twee kastanjebomen werden hier in korte tijd gerooid. Bezorgde bewoners hadden eerder al een pamflet aan de bomen bevestigd waarop gewezen werd op de aanwezigheid van nesten. Die zijn inmiddels uitgevlogen.

Discussie
Ook andere met groene stippen aangeduide bomen werden gekapt. Zo moest het rijtje bomen in de Ophelialaan voor de voormalige basisschool De Hoeksteen het veld ruimen. Aan de donkerbruin gekleurde binnenkant van de takken en de stammen te zien, lijkt de kap van deze bomen gerechtvaardigd. Daar was enige tijd discussie over. Waren de door experts aangewezen exemplaren daadwerkelijk ziek of gevaarlijk voor de omgeving? Uit een door de gemeente uitgevoerde second opinion bleek dat er zeven stuks op de lijst ‘Waardevolle Bomen’ in Aalsmeer en Kudelstaart gespaard konden blijven. In plaats van de aanvankelijk 97 bomen, worden er nu dus 90 gekapt.

Foto’s Arjen Vos

Lees vorig bericht

Workshop Politiek Actief start 1 september

Lees volgend bericht

Schilderen met slootwater op Summer Art School


1 Reactie

  • Gelukkig is een second opinion het waard geweest, er word te veel gekapt.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *