Ambachtelijk ijs op Dorp

(Advertorial) “Het loopt nu al goed met het ijs”

Hij kwam, zag en bleef: Redmond Roof, beter bekend als de opgewekte ondernemer van de midden in het dorp gevestigde chocolaterie Martinez. In 2010 gestart met een ruime goed gesorteerde winkel vol met de verrukkelijkste bonbons en andere chocolaterie, sinds vorige week ook een nu al succesvol verkoper van ijs.

Een beter moment had de jonge Roof zich niet kunnen wensen om, midden in deze tropische zomer, te beginnen met het verkopen van ijs.

Jong gezin
“Met de chocolaterie heeft het vanaf het begin goed gelopen. We hebben een enthousiast team van verkoopsters, een ruime keuze aan producten en je bouwt een vaste klantenkring op. Toen het allemaal op rolletjes liep ben ik in 2013 begonnen met een tweede zaak in Amstelveen  aan de Rembrandtweg. Maar ja, inmiddels heb ik een jong gezin met een prachtige dochter van elf maanden en toen besloot ik in 2017 het bij de ene zaak hier in Aalsmeer te houden.”

Als ondernemer in hart en nieren haakt Roof met zijn assortiment in op diverse hoogtepunten in het jaar, zoals pasen, pinksteren, kerstmis, maar ook voor speciale gebeurtenissen zoals huwelijk, geboorten, het behalen van een diploma, enzovoort kan men er als klant terecht. Toch vond Roof het nu tijd worden voor een uitbreiding van zijn assortiment met de altijd populaire lekkernij: ijs!

Zelfgemaakt ijs
“In Aalsmeer ontbreekt het sinds enige tijd aan een verkooppunt van zelfgemaakt ijs en ik ben die uitdaging aangegaan”zegt Roof.

Een juiste keuze op het juiste moment. Sinds vorige week de verkoop van een zeer ruim aanbod van ijs werd gestart, liep het storm bij Roof en was de overzichtelijke vitrine in een ommezien leeg.

“Het is ambachtelijk  banketbakkersijs van de bekende banketbakkerij Koolhaas. Dat is een begrip in Amstelveen. Je proeft het direct, ambachtelijk gemaakt ijs. Iedere dag wordt hiervoor verse melk gehaald op de boerderij in de omtrek.”

En dan wordt het tijd voor fotograaf en verslaggeefster om te proeven en te kiezen uit de 22 soorten.

Willen we het Amarenenijs, bereid met de bekende Italiaanse kersen uit Bologna, kiezen we voor het verleidelijke chocolade ijs, vallen we voor de vier soorten ijs op waterbasis, te weten mango,citroen,framboos en aardbei of laten we ons verleiden door het zogenaamde cookiesijs?

Voor de winkel, op een gerieflijk bankje in de schaduw, zijn we er nu al van overtuigd: dit wordt een topper, in het hartje van het dorp.

Een goed besluit om de openingstijden te verruimen.

Roof:”Maandag en dinsdag zijn we tot 6 uur 's avonds open, woensdag tot en met zaterdag tot 9 uur 's avonds en op zondag van 2 tot 9 uur. “

Erwtensoep?
Jong, ondernemend, inventief en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. We blijven benieuwd. Wat kunnen we nog meer van Redmond Roof verwachten? Welicht deze komende winter erwtensoep?
(blik op oneindig) ”Daar heb ik nu nog geen antwoord op.”.

Foto's Jaap Maars

Tekst: Leni Paul             

Lees vorig bericht

Overleden persoon aangetroffen in woonhuis

Lees volgend bericht

Nostalgisch verjaardagscadeau


2 Reacties

  • Vet Cool Redmond !

  • Ik kan niet wachten om hier een ijsje te gaan scoren! 🙂

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *